Direktlänk till inlägg 25 maj 2010
Pytt är väl inget man behöver recept till. Oftast gör man det på kött- eller korvrester och överbliven kokt potatis och steker allt med lite lök. Men jag gillar att göra pytt av potatis och rotsaker som jag tärnar riktigt smått och råsteker med salt och nymalen svartpeppar
Potatisen skalas och tärnas smått, ca 6-8 mm, spolas i kallt vatten så stärkelsen rinner av och torkas torr i hushållspapper eller kökshandduk. Stek sedan i smör i omgångar om det är en större mängd annars blir det ingen bra stekyta. Rotsakerna bara skalas, tärnas och steks i smör.
I sedan med lite tärnad korv och kött eller skinka eller vad du vill.
Isterband som du drar skinnet av, smular och steker är gott.
Gott också är att ösa i lite ärtor eller majs.
Fintärnad och stekt squash blir saftigt i.
De sista minuterna strimlar man i purjolök så den fortfarande är krispig när man äter. Hackad persilja strös över vi servering.
Tillbehör är så klart stekt ägg (kanske en äggula i sitt skal) och rödbetor. Ställ fram lite ketchup/chilisås, HP-sauce och worcestershire sauce också så alla smaklökar får sitt.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...