Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 maj 2010

Att vara matbloggare …

Av Lena - 26 maj 2010 02:00

… betyder att maten blir bränd för att du ska ta sju bilder på maten i stekpanna under tiden den steks för de första bilderna blir ju inte bra.


… betyder att maten blir kall på tallriken innan du fått till DEN bilden. Jag fotar med mobilkamera så jag har det värre än ALLA andra!


… betyder också att du surfar runt på hur många matbloggar som helst för att du är matnörd och vill veta vad alla skriver om vad som är nytt och vad som är skåpmat!


… betyder att du inte kan låt bli att slänga in en kommentar här och en där och inse att ingen kommer att svara på det du skrev så du vet inte om någon bryr sig för de får så många kommentarer så de har ingen möjlighet att svara på alla fastän de då inte heller svarar på kommentarer på inlägg där det bara är två kommentarer men det gäller så klart inte vissa som svarar ändå!


… betyder att du inser att när du går in och läser på en av ”de stora” matbloggarna så kan du se att det är till 75 % att folk säger att ”åh, så gott det ser ut!” och du vet att även om det ser gott ut så har du ingen lust att skriva en kommentar om hur gott det ser ut för det har ju redan alla andra gjort!


… betyder att du märker att vissa kommer in till din blogg och skriver någon kommentar en eller två gånger för att aldrig mer återvända och då är det troligt att de bara vill att man kommer till deras blogg och ska se deras blogg och följa den och även om du följer den och skriver en kommentar där kommer de aldrig mer tillbaks till din blogg och skulle de det så skulle de aldrig säga det!


… betyder att du kan glömma det med att slänga i saker på en höft i grytan och sedan skriva att du gjorde det utan nu måste du ta fram alla mått du har och skriva per millimeter vad du gjorde (när, var hur och i så fall varför?) och det är nog det jag tycker är roligast med att ha en matblogg!


… betyder att du helt plötsligt får lust att prova nyare saker än du gjort förut för det är så mycket roligare att skriva om!


… betyder att det är pinsamt att tala om för allmänheten att du har enformig mat så du varierar matsedeln mer än du skulle annars!


… betyder att du blir en mer uppmärksam kund i din butik och börjar fråga efter varor de inte har men du hört om och när de tar hem dem så kommer det alla kunder till godo!


… betyder att du ägnar fler timmar vid datorn än gemene man för du vill så klart att dina inlägg ska vara både välskrivna och med sanningen överensstämmande så du får dessutom googla runt för att få tag på kalla fakta!


… betyder också att allt med inköp av råvaror, kosten, matlagning och förvaring, ekonomi och familjens respons på det du gör får en större betydelse än annars och det är ju det som är själva det!

 
 
Lena

Lena

26 maj 2010 10:12

Tappar talförmågan... kära matsyster!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards