Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 maj 2010

Jag känner mig hedrad och rörd!

Av Lena - 26 maj 2010 15:28

Jag har det fått finaste berömmet jag kan få!

Visst har jag många gånger tvivlat både på hur jag har skrivit på bloggen och vad jag har skrivit om (aldrig ”varför” dock) och undrat om jag ska rensa skallen från alla tankar och bara skriva rena recept med bara en bild på slutresultatet. Det blir ju mycket babbel om och kring eftersom jag har svårt att hålla tyst i skrift.


Ibland känns det onödigt med alla bilder (på hur man steker lök steg för steg) och ”tips på bästa sätt enligt mitt tycke och min erfarenhet”, framför allt när man surfar runt och kollar alla andra matbloggare och deras texter och bilder, men så tänker jag om.


Det jag vill förmedla är ju (förutom att jag har startat bloggen för och till mina barn) att visa lite vanliga basala grunder till de som råkar hitta hit och inte vet hur man gör. Många (nja, vissa) av dagens unga som flyttat hemifrån har ingen kokbok och har de en så läser de den inte. De googlar! Mina egna barn är duktiga på att laga mat men alla är inte det. Kan jag hjälpa en enda så räcker det långt!


Nu har jag i alla fall fått väldigt fint beröm och det av två av matbloggarna jag verkligen beundrar!

Det är visserligen varken ”unga” eller oerfarna men de är härliga!

I bokstavsordning så klart för vem kan välja?


Momaskitchen’s Blog med Moma som är en underbart härlig tjej med bl.a recept på Västindieninspirerad mat (som jag inte har vågat laga än men den verkar så läcker att jag måste en dag!) och som besitter både humor, insikt och nyfikenhet. Moma både lagar och skriver inspirerande och har inspirerande bilder!

Hon säger så här om bl.a mig och min blogg. Min Matsyster i matbloggvärlden!


Recept o maten som är en mycket förtjusande personlighet i bloggvärlden och som har både stor kunskap, bra smaklökar och som har varit lite av min ”förebild”. Inte för att vi bloggar på samma sätt utan för att vi har samma ”tänk”! Två människor med samma smak och tanke!

Han säger så här om mig och min blogg! Min första matbloggsvän som jag inte klarar mig utan!


Tack båda två för era fina ord om mig!


Sedan finns det en till jag måste framhålla! Hon har ingen ”ren” matblogg utan den innehåller både livet, lantstället, jobbet OCH maten! Ja, och så katten och sambon så klart ;)

Majsans blogg har små fina (ibland sporadiska för hon har minsann ett LIV också) inlägg med allt som hör livet till men dessutom är hon en sådan där som bakar härliga saker! Bröd, pajer och kaffebröd där det ena är finare än det andra! Att hon syltar, saftar och lägger in kan ju tilläggas! Att hon dessutom tar jättefina och salivframkallande bilder på det hon gör är ju bara bonus! Hon skriver inte alltid ut receptet på det hon gjort men den som frågar i en kommentar får svar.

Och tänk att hon har adopterat mig som ”piffig moster”!

Läs i kommentarerna här: Piffiga moster. Min ”systerdotter” i matbloggsvärlden!


Jag är både rörd och tacksam! Jag känner mig bekräftad!


  


det måste verka bloggkärlek banne mig!

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

26 maj 2010 16:27

Vore jag en katt skulle jag spinna!
"Kan jag hjälpa en enda så räcker det långt" - härlig inställning :))

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

26 maj 2010 17:00

Själv brukar jag vifta på svansen :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

26 maj 2010 17:13

Förtjusande har du varit förr:
http://matalskaren.taffel.se/2010/01/29/arets-kock-i-backspegeln/
Ett mycket bra betyg på din personlighet!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Majsan

Majsan

26 maj 2010 22:58

Tack för de fina orden om min blogg!! Nu blev min kväll ännu roligare :)
Keep up the good work Lena - dina många och utförliga blogginlägg gör att jag lär mej en massa nya saker trots att jag anser att jag är en fena på att laga mat. Och det ÄR kul med allt babbel! Det är ju därför man hänger här varje dag.

Ha det finfint!

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

26 maj 2010 23:19

Visst är det kul med babbel! Jag är så himla glad över att du "hänger" här! Det är ju det som ger det jag skriver "liv"!
Tack raring!
Glöm inte att jag smygkikade på din blogg långt innan jag startade den här! Fast det sa jag inte så klart, feg som jag var :(
Fenor på mat är vi alla, men på olika sätt!
Simma lugnt :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

28 maj 2010 12:01

Ahh, tack fina du!:)

http://www.momaskitchen.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards