Direktlänk till inlägg 26 maj 2010
Jag har det fått finaste berömmet jag kan få!
Visst har jag många gånger tvivlat både på hur jag har skrivit på bloggen och vad jag har skrivit om (aldrig ”varför” dock) och undrat om jag ska rensa skallen från alla tankar och bara skriva rena recept med bara en bild på slutresultatet. Det blir ju mycket babbel om och kring eftersom jag har svårt att hålla tyst i skrift.
Ibland känns det onödigt med alla bilder (på hur man steker lök steg för steg) och ”tips på bästa sätt enligt mitt tycke och min erfarenhet”, framför allt när man surfar runt och kollar alla andra matbloggare och deras texter och bilder, men så tänker jag om.
Det jag vill förmedla är ju (förutom att jag har startat bloggen för och till mina barn) att visa lite vanliga basala grunder till de som råkar hitta hit och inte vet hur man gör. Många (nja, vissa) av dagens unga som flyttat hemifrån har ingen kokbok och har de en så läser de den inte. De googlar! Mina egna barn är duktiga på att laga mat men alla är inte det. Kan jag hjälpa en enda så räcker det långt!
Nu har jag i alla fall fått väldigt fint beröm och det av två av matbloggarna jag verkligen beundrar!
Det är visserligen varken ”unga” eller oerfarna men de är härliga!
I bokstavsordning så klart för vem kan välja?
Momaskitchen’s Blog med Moma som är en underbart härlig tjej med bl.a recept på Västindieninspirerad mat (som jag inte har vågat laga än men den verkar så läcker att jag måste en dag!) och som besitter både humor, insikt och nyfikenhet. Moma både lagar och skriver inspirerande och har inspirerande bilder!
Hon säger så här om bl.a mig och min blogg. Min Matsyster i matbloggvärlden!
Recept o maten som är en mycket förtjusande personlighet i bloggvärlden och som har både stor kunskap, bra smaklökar och som har varit lite av min ”förebild”. Inte för att vi bloggar på samma sätt utan för att vi har samma ”tänk”! Två människor med samma smak och tanke!
Han säger så här om mig och min blogg! Min första matbloggsvän som jag inte klarar mig utan!
Tack båda två för era fina ord om mig!
Sedan finns det en till jag måste framhålla! Hon har ingen ”ren” matblogg utan den innehåller både livet, lantstället, jobbet OCH maten! Ja, och så katten och sambon så klart ;)
Majsans blogg har små fina (ibland sporadiska för hon har minsann ett LIV också) inlägg med allt som hör livet till men dessutom är hon en sådan där som bakar härliga saker! Bröd, pajer och kaffebröd där det ena är finare än det andra! Att hon syltar, saftar och lägger in kan ju tilläggas! Att hon dessutom tar jättefina och salivframkallande bilder på det hon gör är ju bara bonus! Hon skriver inte alltid ut receptet på det hon gjort men den som frågar i en kommentar får svar.
Och tänk att hon har adopterat mig som ”piffig moster”!
Läs i kommentarerna här: Piffiga moster. Min ”systerdotter” i matbloggsvärlden!
Jag är både rörd och tacksam! Jag känner mig bekräftad!
det måste verka bloggkärlek banne mig!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...