Direktlänk till inlägg 2 juni 2010
Det är knepigt det där. Att skriva om det man äter alltså. Det är ju inte alltid det låter så kul när någon annan läser receptet man komponerade även om maten var så där jättegod att det man skrev ner hamnade i ”göra fler gånger”-högen. Det vill ju ofta till att man fått till värsta fina bilden om någon ska bli frestad. De flesta gångerna glömmer jag fota maten för jag är så hungrig och ett fota en avskrapad tallrik är inte kul för någon.
Eftersom jag startade den här matbloggen för mina barn så vill jag ju att de ska tycka att det jag skriver här är något de vill göra. Ja och nej förresten. Meningen var ju att skriva ner alla recept på maten jag lagade när de växte upp och det har jag väl gjort nu, eller snart. Nu handlar det mer om att skriva ner recept och ge dem tips på genvägar till bättre smakupplevelser. Eller?
Jag läser slaviskt Lisas båda bloggar. Både Matälskaren och Matmolekyler. DÄR kan man lära sig något annat och extra! Men eftersom mina barn inte läser där (än) så försöker jag, haltande, att ibland och ganska ytligt oftast men ändå, att förmedla lite av det jag lär mig av henne. Och av andra informationskällor så klart.
Lisa har ett helt fantastiskt blogginlägg här som jag önskar att alla som älskar mat skulle läsa!
Konsten att skriva recept som lagas: Om matskribenten som pedagog och pornograf
Själv lärde jag mig massor och fick ett antal tankeställare om hur man skriver recept. Att tjejen har humor och man får sig några skratt på köpet sitter ju inte i vägen! Följer du hennes blogg så har du både kul läsning och lär dig mycket om det du verkligen behöver veta!
Efter att ha läst vad Lisa skriver är jag nästan böjd att gå igenom hela min blogg och skriva om alla recept på nytt för att förklara hur jag menat. Hujeda mig om någon lagat det jag skrivit (med oklara anvisningar) om och det inte blivit som jag tänkt och det inte blivit så gott som jag ville!
Nu ska jag inte skriva mer för jag är trött på mitt tangentbord som inte lyder mig efter att jag lagt en tallrik med kalops upp-och-ner över det! Många tangenter lyder – efter ett tag. Det blir oordning i bokstäverna och vissa tangenter behöver numera två hårda tryck för att lyda. Fatta vad jobbigt det har varit att skriva det här! Shift funkar varannan gång och den jag inte vet vad den heter men fixar att texten flyttar sig en bit (eller vad den nu gör som jag inte kommer ihåg nu) funkar var tredje!
ajö
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...