Direktlänk till inlägg 9 juni 2010
Detta är något jag bara måste säga; hur du ska steka din isterband så den (enligt min smak) blir som bäst!
Köp en syrlig sort! Det är nästan så de klassiska Småländska är lite dåliga därvidlag men de har rätt balans på kryddningen för mina smaklökar.
Dela korven rakt av och sedan utmed men inte helt igenom. Som ett korvbröd.
Bryn lite smör i en stekpanna och lägg i korven med köttsidan ner.
Stek på medelvärme tills mycket fett runnit ut och korven fått vacker färg, inte delvis svart som det blev för mig idag.
Höj värmen och vänd korven med skinnsidan ner och stek lite till.
Nu får du ett knaprigt skinn!
Detta ska absolut serveras med ett gott potatismos och ingenting annat! Alltså inte stuvad potatis menar jag. Grönsaker är ju givet!
Isterband på annat sätt:
Skivade i ”Pasta med isterband & chili”
Urgröpta och mosade som fyllning i ”Kroppkakor”
I nödfall och om man måste få plats med många i stekpannan så snittar man dem lite på tvären så lite av fettet rinner ut och det blir små knapriga flikar på skinnet.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...