Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 9 juni 2010

Att steka isterband är ingen konst men …

Av Lena - 9 juni 2010 11:12

Detta är något jag bara måste säga; hur du ska steka din isterband så den (enligt min smak) blir som bäst! 


Köp en syrlig sort! Det är nästan så de klassiska Småländska är lite dåliga därvidlag men de har rätt balans på kryddningen för mina smaklökar.


Dela korven rakt av och sedan utmed men inte helt igenom. Som ett korvbröd.


 Bryn lite smör i en stekpanna och lägg i korven med köttsidan ner.

Stek på medelvärme tills mycket fett runnit ut och korven fått vacker färg, inte delvis svart som det blev för mig idag.

Höj värmen och vänd korven med skinnsidan ner och stek lite till.

Nu får du ett knaprigt skinn!


Detta ska absolut serveras med ett gott potatismos och ingenting annat! Alltså inte stuvad potatis menar jag. Grönsaker är ju givet!


Isterband på annat sätt:

Skivade i ”Pasta med isterband & chili

Urgröpta och mosade som fyllning i ”Kroppkakor

I nödfall och om man måste få plats med många i stekpannan så snittar man dem lite på tvären så lite av fettet rinner ut och det blir små knapriga flikar på skinnet.


   


  


  

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

10 juni 2010 00:18

Kanontips! Synd bara att man äter isterband så sällan.. Hjälp mig att minnas, plz ;)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 juni 2010 00:20

Jag ska försöka komma ihåg att komma ihåg att hjälpa dig att komma ihåg! *tummis*

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lew

2 februari 2012 18:43

Som "nysvensk" är isterbandsstekning inget man får med modersmjölken direkt, men vad gott det är! Tack för tipset (och FYI funkar det jättebra med isterband & stekt ris).

 
Lena

Lena

3 februari 2012 12:46

Lew: Mesta möjliga stekyta och krispig stekning är godast :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bruno

11 december 2017 12:11

Man äter alltså skinnet också, inget man behöver slabba med att ta bort?

Lena

20 februari 2018 13:51

Bruno: Ja, skinnet blir knaprigt och gott! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards