Direktlänk till inlägg 16 juni 2010
Det blev lite hastig och lustigt lite snabbtinad fisk och det med tillbehör som jag kom på efter en titt i kylen. Utgången gräddfil och smetana och en slatt majonnäs. Och det blev minsann inte dåligt det hela. Det var bestämt att vi skulle äta fisk men jag hade glömt att ta fram den i tid och jag hade glömt planera behandlingsformen för firren. Sambon fick handla färskpotatis, dill och gräslök på vägen från jobbet. Det blir så ibland av olika orsaker.
Det blev: Stekta fiskfiléer med kokt färskpotatis, kall sås, kokta sockerärtor och Kumatotomater.
Det är inte mycket att säga om.
Salta och peppra fisken. Skrubba potatisen. Blanda såsen. Ansa sockerärtorna.
Såsen:
2 dl gräddfil
2 dl smetana
2-3 msk majonnäs
klipp ner en kruka gräslök
klipp ner ¾ kruka dill
salt och vitpeppar efter smak
Koka upp potatisvattnet, 1 msk salt per lite vatten beräknas, lägg i potatisen och det som är kvar av krukdillen, typ stjälkarna. Koka 10-20 minuter . Passa noga för överkokt blir den vattning.
Under tiden du kokar potatisen så fixar du grönsakerna (klyfta tomaterna och koka sockerärtorna ett par minuter i lättsaltat vatten med en klick smör) och fisken.
Fisken:
Fisken är ju redan kryddad så nu vänder du den i vetemjöl. Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Stek fisken gyllene på båda sidor.
Häll av den färdiga potatisen och låt den ånga av. Strössla lite flingsalt över grönsaker och potatis.
Nu bör allt vara klart! Servera i vitt förkläde, fin i håret och med ett glatt humör!
Kall sås till fisk
Sambons 10-årige son la upp fint själv och bad att tallriken skulle fotas!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...