Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Fisk å potatis

Av Lena - 16 juni 2010 22:39

Det blev lite hastig och lustigt lite snabbtinad fisk och det med tillbehör som jag kom på efter en titt i kylen. Utgången gräddfil och smetana och en slatt majonnäs. Och det blev minsann inte dåligt det hela. Det var bestämt att vi skulle äta fisk men jag hade glömt att ta fram den i tid och jag hade glömt planera behandlingsformen för firren. Sambon fick handla färskpotatis, dill och gräslök på vägen från jobbet.  Det blir så ibland av olika orsaker.


Det blev: Stekta fiskfiléer med kokt färskpotatis, kall sås, kokta sockerärtor och Kumatotomater.

Det är inte mycket att säga om.

Salta och peppra fisken. Skrubba potatisen. Blanda såsen. Ansa sockerärtorna.


Såsen:

2 dl gräddfil

2 dl smetana

2-3 msk majonnäs

klipp ner en kruka gräslök

klipp ner ¾ kruka dill

salt och vitpeppar efter smak


Koka upp potatisvattnet, 1 msk salt per lite vatten beräknas, lägg i potatisen och det som är kvar av krukdillen, typ stjälkarna. Koka 10-20 minuter . Passa noga för överkokt blir den vattning.

Under tiden du kokar potatisen så fixar du grönsakerna (klyfta tomaterna och koka sockerärtorna ett par minuter i lättsaltat vatten med en klick smör) och fisken.


Fisken:

Fisken är ju redan kryddad så nu vänder du den i vetemjöl. Hetta upp stekpannan med en rejäl klick smör. Stek fisken gyllene på båda sidor.


Häll av den färdiga potatisen och låt den ånga av. Strössla lite flingsalt över grönsaker och potatis.


Nu bör allt vara klart! Servera i vitt förkläde, fin i håret och med ett glatt humör!


   Kall sås till fisk


   Sambons 10-årige son la upp fint själv och bad att tallriken skulle fotas!

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

18 juni 2010 00:01

Märklig men sant: Jag har inte smakat en enda färsk pära ännu - måste vara rekord.
--
Gillar din sås, gräddfil, smetana och majo i kombo..

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

18 juni 2010 00:14

Sörj inte färskpotatisen. Har inte varit någon höjdare so far!

Såsen blev väldigt god! Väldigt!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards