Direktlänk till inlägg 17 juni 2010
En sommarfräsch sallad som jag såg Nigella göra i ett av sina program. Naturligtvis var jag tvungen att prova. Den var jättegod men stinget av rödlök saknades lite. När man marinerar rödlök i limesaft blir den minst sagt mycket mild! Den passar bra till grillat i sommar!
Vattenmelon- och fetaostsallad med oliver och örter
2 rödlökar
1 lime
¼ vattenmelon
200 g fetaost
en näve kalamataoliver (Minioliver, med kärnor som du själv tar bort, från Fontana är goda)
en näve bladpersilja
en näve mynta
flingsalt
olivolja
Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Pressa limen och blanda saften med rödlöken.
Dela melonen i munsbitar och lägg på ett stort fat.
Smula över fetaosten och strö över oliverna.
Ha i löken med limesaften.
Grovhacka persilja och mynta och strö över.
Salta, blanda allt och ringla över lite olivolja.
Klart!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...