Direktlänk till inlägg 21 juni 2010
Vi skulle köpa tomater. Det är ett måste hos mig att ha hemma eftersom jag gärna tuggar i mig en eller ett par på senkvällen när jag är lite sugen på något.
Tomater är sällan särskilt goda på vintern innan sommartomaterna kommer men sorten ”Romantica” har visat sig väldigt bra, i alla fall nu i våras när jag upptäckte dem. Det är en liten plommontomat på kvist som säljs i tråg. Bra tomatsmak och fin sötma!
Men, när vi handlade sist så hade de inte Romantica så vi började titta runt lite. En rödsvart tomat i papptråg för ca 60 kronor kilot såg spännande ut. Har sett den förr men inte tittat närmare. Dyrt per kilo men man måste ju prova någon gång!
Köpte ett tråg (500 g) och vid provsmakning visar det sig att den har bra tomatsmak och sötma och är synnerligen saftig även när den känns väldigt fast. Mums!
Och min vana trogen så googlade jag lite på den och hittade så klart någon som skrivit om denna ”vintertomat”. Efter det hade jag inte så mycket att tillföra!
Här syns det inte riktigt hur mörka de är.
Mer om tomater här.
Nu sätter jag mig ner och väntar på den ljuvliga svenska tomaten som fått mogna i solen!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...