Direktlänk till inlägg 5 juli 2010
Svärisarna var så rara och gav mig rabarber och då blev det självklart en efterrätt efter pankisarna vi åt till middag.
Hemgjord vaniljsås till naturligtvis!
Rabarber med knäckigt täcke
6-700 g rabarber
1 msk potatismjöl
2-3 msk socker
Knäcktäcket:
150 g smör
2 dl fiberhavregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
Skölja och ansa rabarbern, alltså dra bort om det är segt skal. Dela i cm-bitar och lägg i en smörad form. Blanda i potatismjöl och socker.
Smält smöret till knäcketäcket, dra från plattan och blanda i havregryn, mjöl samt socker. Fördela blandningen över rabarbern och grädda i 225° ca 20-25 minuter, tills den är gyllenbrun.
Servera med vaniljsåsen, ät och njut!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...