Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2010

Semestermat!

Av Lena - 2 augusti 2010 13:47

Nu är det ju semester och man är inte alltid hemma och jag anser att det är rätt att vägra att planera matsedel då! Jag vill kolla skåpens stapelvaror och min överfyllda frys (och kyl) innan jag vill bestämma vad vi ska äta i veckan. Har jag kört skåpstömning i ett år nu? Börjar känna mig löjlig! Frysen fyller sig mer än jag tömmer den juh!

Kvinnor har en samlaregenskap som ligger i gener som sträcker sig bortom stenåldern. Hur kommer det sig att jag har den genen så kraftigt i mig? Är jag äldre än stenåldern? Jag är varken stenrik eller stentuff men jag ÄR stenhård när det gäller att samla mat! (=stenålder?)

Stapelvaror och kryddor och färsk kyckling (som åker i frysen)

och allt annat som det är extrapris på och som man kan lagra!

Jag odlar kryddörter och tomater. Tomaterna äter jag men kryddörterna klipper jag sparsamt för att de ska bli fina. Törs knappt äta av dem. För att spara? Jodå, kommer att torka eländet och hänga upp här och där men känner att jag måste börja använda dem nu, så länge de är färska.


Jaja, tjaaaata!

Jag vill inte planera när det är sommar! Vill INTE!

Jag tar det som det blir.

Man får vara glad att det blev som det blev när det ändå inte blev som det skulle eller som man ville eller hade tänkt....


Nyss så ugnsstekte jag potatis med hemodlad timjan och rosmarin! Jag kände mig faktiskt duktig! Annars har vi ätit frystorkat och burkat. Vi har ju idkat CAMPING!



   Marinerad och grillad fläskytterfilé (renskuren fläskkotlett) tillsammans med majskolv som är köpt vakumförpackad (den bästa) samt tomater och potatischips. Bra campingmat!


   Campingmat: Felix Pulvermos blandat med en burk "Saltat biten", serverat med konserverade ärtor och morötter. Moset är så klart gjort med standradmjölk och riktigt smör och extra allt (salt). Lappskojs.


Färdigmarinerade spett av kycklinglårfiléer som bara ramlade av och var dåligt kryddade men saftiga.

  


 Bra lunch!

En burk Kung Oscars sardiner med ett glad glas vitt! Onykter när jag skrev?


   Här syns det klart och tydligt varför jag stundom tycker pizza är äckligt!




   Det skulle bli värsta ovädret sen så vi valde att åka hem. Bilen hade blivit tömd på el (alla lampor som skulle tändas så fort vi öppnade en dörr eller bakluckan) så vår granne fick hjälpa oss med startkablar innan han drog.

Vi hade ändå tur eftersom regnet inte kom förrän vi hade slagit ihop tältet.

Nödfödan (frukost eller lunch?) blev Spagetti Bolognese på påse. Jag fotade inte den färdiga anrättningen och det ska du vara glad över! Den blev inte bättre ens med ketchup och kryddor!


  

Väl hemma (dag 2) (för dag 1 blev det ju vårrullar) så blev det köttfärsbiffar fyllda med Västerbottenost. Det heter Västerbottenost och inte Västerbottensost sa de på tv. Som om vi inte visste det!?!


   Handplockade och egenodlade kvistar av timjan och rosmarin.


   Knöla in färska örter med knippmorötter, knipplök och färskpotatis. Blanda med salt, peppar och olja. Rosta!


   Resultatet blev förödande gott tillsammans med en tomatsallad gjord på bl.a Citronodlingens olivolja, vinäger samt salt och peppar!!

Den tomatsalladen mår kanon av att stå ett dygn! Fast det hade inte vi tid med :)



 

 
 
Majsan

Majsan

2 augusti 2010 20:49

Men herregud vad skönt att du är hemma igen!! Medan du levt loppan med camping och smort kråset med allehanda konstigheter har det faktiskt varit väldigt trist att hänga här, för här har det ju inte hänt ett dugg. Så fram med grytor & kastruller, på med förklädet och töm den där frysen, för nu vill vi inspireras av MASSA god mat!

Ha det finfint i köket :)
Kram Majsan

http://Majsan

 
Lena

Lena

2 augusti 2010 21:25

Har ju gjort räkröra ju! :(

Skojjar! Japp! Nu e de dags! Mat vill vi ha! Ut med torrfoder och in med såserna och sopporna! Håller på att ladda upp men vem vet hur lång tid DET tar?!?
Ha de fint Majsan! Har minsann sett att du har syltat å haft kul! ;)

KRAM!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Sambon

2 augusti 2010 22:29

ja den frysen blir nog ALDRIG tom, vi hadde nyss strömavbrott och det var nästan att jag ville att det skulle vara i ett dygn så vi fick starta om med maten. Men sen så raddade Alma upp allt gott som ligger där...gud förbjude att margueser och kantareller blir förstörda!!! Nej frysen är en gulsgruva. Puss älskling :)

 
Lena

Lena

2 augusti 2010 22:36

Frysen är en DEMON!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

5 augusti 2010 01:32

Alltså den där guldbrallefrysen... jag fattar inte hur den alltid kan vara full. Någon måste smyghandla och fylla den när ingen ser. Alma..? Sambon..?

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

5 augusti 2010 09:15

Alltså Moma! Den frysen måtte ha ätstörningar! Den glufsar i sig alla matvaror den ser! Så fort man vänder ryggen till så ...
Får nog sätta hänglås!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards