Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010
Se till att de är i lagom storlek om du inte gillar vissa lite knapriga och andra lite saftiga. Lägg dem i het panna med liten klick smör och låt vätska krypa ut och sedan in igen under omrörning. Lägg i ytterligare en ordentlig klick smör och stek på hyfsad värme tills de fått fin färg. Salta lagom, rör om och servera på smörstekt vitt bröd.
VAD?
Jo, säsongens första vackra, härliga, underbara, läckra och under svettningar plockade – gula kantareller!
Jag visade en tom korg här igår och trodde i mitt stilla enfald att den så skulle förbli ett tag men när vi beträdde skogen idag så blidde det som det blidde. Kan man begripa en sån tur man har! Tjo hi!
Edit: Man ska inte skölja svampen för då åker sporerna med all den goda smaken rätt ut i avloppet och det vill du väl inte?
Det började förvånansvärt bra!
Recept o Maten han har odling han!
Rensade och klara! Det blev 3 liter.
Det blev två stekpannor till två hungriga. Här har de hunnit krympa lite.
Mums! Det är mer på mackan än det ser ut på bilden.
Tänk själv; tre liter till två pers!
Och bilden är dålig men det blev inte bättre. Hade darrningar av blodsockerfall.
Sa jag att jag älskar kantareller?
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...