Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010
Test 3 av min stekpanna i kolstål fick bli med omelett.
4 ägg
0,5 dl vatten
2 krm salt
1 msk smör
en näve riven ost, ex. Västerbotten
Vispa samman ägg, vatten och salt med en gaffel.
Ha en riktigt het panna, i med smöret och när det tystnat häller du äggsmeten och sänker värmen något. Rör runt lite så den flytande smeten når botten på pannan. När den halvstelnat strör du över osten. Låt pannan stå på eftervärme tills omeletten är lagom krämig.
Låt halva omeletten glida ner på en tallrik och vicka till så den andra halvan viker sig över.
Vilken stekpanna! Inget fastnar och färgen på maten är lätt att få som man vill. Underbar!
Test 2 med falukorv här.
Så här såg pannan ut efter att omeletten glidit ur.
Övriga resultat av min testiver:
Stekpanneförberedelser samt steka vårrullar i olja
Enebackens falukorv från Lidl (som ändå aldrig fastnar i pannan)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...