Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2010

Enkel fiskrätt

Av Lena - 17 augusti 2010 20:00

Snabbt, enkelt och gott är det här. Jag använde sej med det funkar så klart med andra sorter också. Mycket mild smak som passar vilken kräsen unge som helst om man har sådana i sitt bo. Det är en sådan där rätt som kom till i stundens ingivelse. Alltså ungefär en sådan där som jag brukar laga när jag inte vet vad jag ska göra och nästan inte har något hemma.


Fisk i purjosås 4 portioner


4-600 g tinad sejfilé

1 medelstor purjolök

2 msk smör

3 dl vatten

3 dl vispgrädde

fiskfond motsvarande 1 buljongtärning

1,5 msk vetemjöl

salt

nymalen vitpeppar

1-2 tsk dijonsenap


Gör så här:


Slitsa, skölj och strimla purjon. Fräs den sakta i smör tills den är mjuk.

Strö över mjölet och rör ner grädde, vatten och fiskfond. Låt puttra ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.


Salta och peppra fisken. Lägg i fiskbitarna i såsen och låt koka upp. Vänd fisken försiktigt och lägg på ett lock. Låt stå på låg värme tills fisken är klar, vilket inte tar så många minuter. Smaka av med dijonsenap.


Servera med kokt potatis och naturligtvis något grönt.


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards