Direktlänk till inlägg 17 augusti 2010
Snabbt, enkelt och gott är det här. Jag använde sej med det funkar så klart med andra sorter också. Mycket mild smak som passar vilken kräsen unge som helst om man har sådana i sitt bo. Det är en sådan där rätt som kom till i stundens ingivelse. Alltså ungefär en sådan där som jag brukar laga när jag inte vet vad jag ska göra och nästan inte har något hemma.
Fisk i purjosås 4 portioner
4-600 g tinad sejfilé
1 medelstor purjolök
2 msk smör
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
fiskfond motsvarande 1 buljongtärning
1,5 msk vetemjöl
salt
nymalen vitpeppar
1-2 tsk dijonsenap
Gör så här:
Slitsa, skölj och strimla purjon. Fräs den sakta i smör tills den är mjuk.
Strö över mjölet och rör ner grädde, vatten och fiskfond. Låt puttra ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra fisken. Lägg i fiskbitarna i såsen och låt koka upp. Vänd fisken försiktigt och lägg på ett lock. Låt stå på låg värme tills fisken är klar, vilket inte tar så många minuter. Smaka av med dijonsenap.
Servera med kokt potatis och naturligtvis något grönt.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...