Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010
Sonen som är på besök hos "ömma modern" skulle serveras kräftor så klart! Trattkantarellsoppa är en bra förrätt. Det är ju gott med något varm före och soppa mättar inte för mycket (2 kilo kräftor till 3 personer). Torkade trattisar har jag i överflöd sedan förra hösten så det passade bra. Den blev god! Väldigt god! Parmesan-chips till.
Trattkantarellsoppa med Parmesan-chips för 3 personer
10 g torkade trattkantareller blötlagda någon timma
2 msk hackad schalottenlök
2 msk smör
en skvätt (2-3 msk) torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
3 dl vatten
¾ tärning Knorr mörk buljong
1 msk ädelost
1 tsk svart vinbärsgelé
nymalen vitpeppar
1-2 tsk Maizena-mjöl
Hacka svampen fint och fräs den i smör tillsammans med den hackade löken en stund, 5-10 minuter.
Tillsätt det vita vinet och låt det koka in.
Tillsätt grädde, vatten och buljong och dra några varv med vitpepparkvarnen. Låt sjuda i 20 minuter.
Smält i ädelosten och smaka av med gelé och ev mer vitpeppar. Rör ut Maizenan i lite kallt vatten och rör ner så soppan får lite konsistens. Låt puttra några minuter.
Parmesan-chips
Sätt ugnen på 225°
Riv Parmesan och lägg i små högar på bakplåtspapper, ca 1 msk i varje hög.
Grädda i 4-7 minuter tills osten bubblar och fått lite färg i kanterna.
Servera soppa och chips tillsammans med en god dryck!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...