Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010
Vi har tidigare provat kräftorna ”Kräftkungens special” med gott resultat och nu var det dags för nästa sort. ICA:s egna har fått bra resultat i tidningarnas tester (har det talats om för mig) och mamma och dottern och en god vän har provat och tyckt bra om dem.
Nu när älskade sonen skulle visitera det Almaterska residenset så köpte vi 2 kilo att tina långsamt i kylen i 2 dygn.
Kräftorna köptes på ICA Maxi i Falun för 89,90 per paket. Förpackade 2010-06-04.
Jumbokräftorna skulle till antalet vara 17-22 och det var 22 i paketet. Helt rätt men lite tråkigt för jag hade gärna velat ha dem lite större. Nåja, det var som det skulle.
Färgen på kräftorna var glatt röd, klorna var hyfsade och alla kräftor var hela. Skalet var halvhårt – helt ok – men köttet i klorna satt fast. Varför sitter det fast? Det är så vad det gäller vissa sorter men inte i alla.
Köttet var fast och fint, stjärtarna ändå hyfsat stora men sältan kunde varit bättre. Dillsmak? Nja, inte överväldigande! Det var bra med bra smör i de flesta. Några kräftor var väldigt svarta inuti huvudet och lite ner på stjärten. Måhända läckage av magsäcken? Smaken på de svarta var dock ok.
På det stora hela var de inte bättre än Kräftkungens special som var kanon.
Sambon tyckte dessa var sämre, jag tyckte det var ungefär hugget som stucket, alltså mycket goda! Inga problem här heller.
I förpackningen
Vissa var lite ynkliga ...
... men de flesta var klart godkända!
Av resterna gör du en kräftfond ungefär på samma sätt som du gör räkfond.
Krossa skalen
Bryn skalen i smör
Som sagt, se receptet för räkfond (länk ovan)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...