Direktlänk till inlägg 14 september 2010
Som hemlagade fiskpinnar fast mer lättuggat, sa jag till sambon när han rynkade på näsan åt få fiskburgare till middag. Både sambon och hans son gav 5 fiskpinnar av 5 när de väl åt. Grabben satt och lätt "mmmm" när han åt :) Och det är verkligen urgott!
Fiskburgare
500 g fiskfilé, som ex torsk, sej eller vaduhar
1 ägg
2 tsk Maizena
1 rågad tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
½ knippe finklippt gräslök
ströbröd (helst Panko, asiatiskt ströbröd)
smör
Tina fisken om den är frusen. Krama också ur lite av vattnet ur fisken. Dela den i bitar och lägg i matberedare tillsammans men ägg, Maizena, salt och peppar. Mixa det tills du har en smet. Har du ingen apparat får du finhacka fisken och blanda i resten.
Blanda i gräslöken. Forma biffar, vänd dem i ströbrödet och stek i smör några minuter på varje sida, tills det är gyllenbruna och genomstekta.
Servera gärna med potatismos, gröna ärtor och riven morot. Toppa med en citronklyfta.
Så jättegott, saftigt och frasigt!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...