Direktlänk till inlägg 15 september 2010
En s.k receptskiss får det bli eftersom det är en man-tager-vad-man-haver-soppa. Man ska ha kokt kött redo (jag hade i frysen) annars får man koka lite kött och det tar ju längre tid. Eller skippa köttet och gör en grönsakssoppa. Jag hade en härlig kycklingbuljong i frysen som fick spela bas. Simpelt men gott.
God köttsoppa för 4 pers
1 liter god buljong, helst hemkokt
½ strimlad gul lök
2 slantade morötter
1-2 slantad(e) palsternacka
några dl tärnat kokt kött
½ strimlad purjolök
några potatisar i bitar
en näve finhackad persilja
salt, nymalen vitpeppar
Koka upp buljongen med den gula löken en stund.
Släng i köttet, morötterna, palsternackan och purjon.
Låt sjuda tills morötterna är nästan klara.
I med potatisen och låt sjuda tills den är klar.
Smaka av med salt och peppar.
Släng i persiljan, rör om och servera med ett gott bröd och en god ost.
Det blev lite över till sambons matlåda
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...