Direktlänk till inlägg 18 september 2010
Just i detta nu har jag hamnat i det tillstånd som två glas vin kan skapa om det vill sig väl. Ljuset blir ljusare, färgerna skarpare, smaklökarna längtar och alla ljud blir så tydliga att man till och med hör att myggorna inar. Ja, man tror att man hör dem i alla fall. Det är då man rusar till kylen och rotar efter något som är salt och helst rökt!
Har du lessnat på makrill i tomatsås och frusna laxfiléer men ändå vill ha något billigt i din jakt på Omega 3 så ska du sticka iväg till en butik som har en fiskdisk! Har du tur så har de rökta laxfenor! Det är gott, billigt och nyttigt! Sa jag att det var delikat?
Du får oftast 10 stycken för en tjuga (99 kr kilot eller så) och det räcker till två personer. Eftersom det är ganska rökt kan man inte äta 100 även om man tror att man vill.
Be om de större för de mindre har nästa inget laxkött kvar, bara fett och brosk.
Du äter med fingrarna, gnager av det gottaste, och tar en slurk öl, whiskey, vin av rätt sort, vatten eller – inget alls. Jag brukar äta mina ståendes vid diskbänken, utan dryck. Doppa dem gärna i en god sås om du vill men jag äter dem utan.
Gör som du vill men ångra aldrig vad du gjort utan bara det du inte gjort! Om du inte har ätit laxfenor någon gång lär du ångra dig!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...