Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 september 2010

Godnatt City Gross!

Av Lena - 24 september 2010 23:51

Vi skulle inhandla lite matvaror och valde City Gross som hade bra pris på det mesta på inköpslistan. De har ju också egenstyckat svenskt kött och det ville vi ha. Kvällens kulinariska utsvävning skulle bestå av fläskkotletter så vi styrde kosan mot den GMO-fria köttdisken. City Gross har gjort reklam för detta och det är väl ett plus i kanten. Att de har ”Äkta vara” som slogan sitter inte heller fel! Även om jag inte alltid väljer äkta vara så finns det om jag vill. Jag vill nästan alltid! Till 99 %!

Kotlettutbudet var ganska ok. Lite för lite marmorerade om jag får säga vad jag tycker. Efter en del plockande så hittade jag dock en tre-pack som såg hyfsade ut. Vad jag kunde se så var det två lite rejälare och en nästan intill rejäl. Bra till en middag för tre personer. Så fel jag hade!


När jag kommer hem och packar upp kotletterna så får jag spader och nu underdriver jag! Jag slänger upp en kanontjock kotlett, en som är tunn på ena sidan och tjock på andra och en kotlett som är tunn som en lövbiff! Det där gick verkligen inte att se i förpackningen! Lurad! Vad är det för styckare de anställt på stället? Köttpaketet vägde 490 gram och då kan jag säga att en kotlett vägde 90 gram, en vägde 250 g och den sista 150. Vem fattar att jag blev upprörd? Oj! Nästan hela Sverige räckte upp en hand!


  Behöver jag säga att den tunna kotletten ligger till vänster?


Det här är inte första gången jag reagerar på deras sätt att stycka/skiva/packa kött! Jag har bl.a köpt schnitzel där som var så fint fixad att det gick att använda 3 av 5 skivor på det sätt som det var tänkt.  Om ni handlar kött där; välj ett paket med en bit extra. De lägger alltid sämsta sidan/biten ner och den är för ofta något som är oanvändbart för det du tänkt. När du öppnar förpackningen hemma och vänder den upp-och-ner på skärbrädan blir du rejält överraskad! Skärpning!

Har svalt förtreten förut men nu var jag tvungen att få ur mig!


Vi mellanlandade på deras eget café för att få något i magen. Döm om min förvåning när jag i norra ögat spanar in när de fixar till ”ätat” och det står ett paket Becel där? (Hittar du någon innehållsförteckning på Becel’s sida förresten? Jag har letat.)

Dagens medicin om Becel!


City Gross gör reklam för ”Äkta vara” och tycks vilja gå i täten för allt bra. Varför väljer de inte

närproducerat ”Äkta vara” i sitt eget café? Jag känner mig – besviken? Visst är det bra att de har varor av alla sorter så vi kan välja på både bra och bättre men det hela börjar kännas lite som att de inte själva står upp för det som de säger.


Visst kommer jag att fortsätta handla där ändå. De har många bra varor jag vill ha. De är de enda i Falun som har ett hyfsat utbud av Mutti tomater på burk, både hela, krossade och cocktail. De har dock inte Muttis tomatpuré men det har ingen annan butik i Falun heller.


När jag ändå håller på: Deras mejeriavdelning har nästan aldrig Milko minimjölk. Varför? Eftersom den oftast är slut så är det ju efterfrågan så varför inte ta hem mer. Minimjölk är den enda lättprodukt jag använder (den är godast för den släcker törsten också) men den är faktiskt ofta slut i flera butiker, inte bara City Gross. Märkligt tycker jag.



 
 
Ingen bild

Bitch Ugly

25 september 2010 00:33

Jag tycker att det underligaste är deras namn, de heter ju trots allt CITY Gross. Men jag som bor i gbg har flera mil till närmaste affär samma sak om man bor i sthlm.. Nu kanske alla tycker att jag gnäller lite i onödan, men ändå

 
Lena

Lena

25 september 2010 00:44

Hej Bitch Ugly
Jag kan hålla med dig där! Det borde ligga väldigt i "city"!
Man FÅR gnälla! Det gör alla ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Matpolisen

Matpolisen

25 september 2010 08:33

Det där är sorgligt. Ofta har City Gross ganska bra produkter. Kan dock hålla med om att det där med 'City' är ganska överdrivet. Här i Stockholm finns det INGEN i city, däremot i Bromma, Häggvik, Kungens kurva och Länna. Men det är klart, de kanske inte vill kalla sig Suburban Gross.

http://matpolisen.wordpress.com

 
Lena

Lena

25 september 2010 10:26

Hej Matpolisen
Visst är det tråkigt när det blir fel! Gillar dem i stort annars. Enda stället i (utanför;)) stan som inte har köttfärs som är packad i skyddande atmosfär, vars färs inte smakar ett smack.
Vad är det för fel på Suburban Gross :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Mikael Lagerwall

Mikael Lagerwall

26 september 2010 15:05

Hej!
Jag arbetar som informationschef på Bergendahls Food, familjeföretaget som äger och driver City Gross. Det du skriver låter allvarligt. Jag kontaktar butikschefen på City Gross Falun imorgon för att undersöka läget på köttavdelningen!

http://www.bergendahlsfood.se

 
Lena

Lena

26 september 2010 19:04

Hej Mikael
Trevligt med en reaktion. Jag tycker att det ÄR allvarligt. Även om City Gross har väldigt bra kött annars så är det tråkigt att komma hem med dåligt styckade bitar. Särskilt när man råkar ut för det flera gånger.
Min mamma jobbade en gång i tiden som sekreterare åt chefen på Domus, som det hette för flera 10-tals år sedan. Han hade som mantra åt charkpersonalen; lägg alltid sämsta biten överst i förpackningen så kunderna tydligt ser vad de får. Fast bitarna får ju inte vara för dåliga.

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

27 september 2010 23:11

Bra Alma, din rätt!
Bra Mikael, du är rätt ute!

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

27 september 2010 23:22

@Receptomaten: Du har så rätt!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards