Direktlänk till inlägg 16 oktober 2010
Detta är syndigt gott och ett bra tillbehör till vissa rätter, som enklare förrätt eller som vickning helt enkelt. Från början skulle detta vara ett tillbehör till soja- och vitlöksmarinerad rostbiff och gräddkokta kronärtskockshjärtan men vi äter den oftast som ensamrätt. Idag fick den bli till snabblunch med ett glas rött.
Gratinerad smördeg med tomat och oliver för två personer som inte är så jättehungriga
2 smördegsplattor
1 tomat, 6 skivor ska det bli
1 dl gröna oliver med piemento
flingsalt
nymalen svartpeppar
både skivad och riven Västerbottenost
Gör sålunda:
Låt oliverna rinna av och sätt ugnen på 200°
Tina smördegsplattorna ca en halvtimme innan de ska användas. Under tiden skivar eller halverar du de avrunna oliverna, skivar tomaten och fixar med osten.
Kavla ut smördegsplattorna helt lite, ca en cm åt alla håll och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Täck dem med ostskivor men låt 1 cm ytterst på plattan vara utan ost. Lägg på tre tomatskivor som du kryddar lite med flingsalt och svartpeppar. Strö över oliverna och den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter. Servera med en sallad.
Jodå, det ÄR en tomatskiva i mitten fast den inte syns.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...