Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Bojkotta plastkassarna

Av Lena - 24 oktober 2010 19:57

Det här har jag sagt förr men det går att upprepa hur många gånger som helst eftersom du ändå går tomhänt till butiken när du handlar! Skäms! Eller?

Inte nog med att du får betala för att springa runt med reklam för din butik när du köper en platskasse utan du gör dessutom miljön en otjänst! Bl.a ICA och City Gross har dem. Jag har tio stycken. Hur många har du? Miljökassar alltså.


Det kostar olja att tillverka plastkassar och det kostar energi att göra sig av med dem! Jag tänker inte gå djupare in på "sanning och konke" utan säger bara att du ska tänka! Miljökassarna kostar som regel en tia och de håller för fler kilo än du ens kan bära och tål fler inköpsrundor än du orkar med. Handla miljösmart!

Tänk! Tänk mer! Tänk längre!


  

 
 
@Spisat

@Spisat

24 oktober 2010 20:12

Bra där!
Tvättbara tygkassar med eller utan reklam är kung. Ännu bättre om man fått dem som reklam, dvs gratis :)
Men min cykellåda är nog bäst, gissas vad den sväljer!

http://spisat.se

 
Lena

Lena

24 oktober 2010 20:47

Spisat: har sett foto på din cykel och vet att den rymmer!
:)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Majsan

Majsan

24 oktober 2010 21:22

Jag gillar klimatsmarta alternativ men vad ska jag använda till soporna nu då? Är det ok med såna där plastpåsar man köper på rulle?

Hej hej från Vilse i pannkakan

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

24 oktober 2010 21:37

Jo Majsan, jag köper det mest miljövänliga på rulle som råkar befinna sig i butiken jag handlar i just då. Det enda jag ALDRIG mer köper är ICA:s Skona. Rullen jag köpte i somras var så felsvetsad att hantagen som ska vara öglor att hålla i bara var fyra plastremsor och botten var det hål i! Detta på alla kassa kassarna! Jag kom mig aldrig för att reklamera skiten och det retar mig fortfarande!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Avataria

26 oktober 2010 21:01

Jag har fem. Tygkassar. En storjävla randig i tyg, från IKEA, två mindre - en står det Änglamark på, den andra är bara svart. En fjärde är än mindre och står Gävle bibliotek på. Den femte är än mindre och så står det nåt fint om Gotland på den. Sen har jag fyra jag sytt själv. Och en reklamkasse i tyg som det står Maxin på. Den bär jag min matlåda i. Annars spar vi på papperskassar också, och återanvänder, många, många gånger innan de får bli skrynkliga mönsterdelsmallar till mina symönster. Fast visst slinker där med en och annan plastkasse, då och då. Ffa när vi handlar oplanerat (vilket är mycket sällan).

 
Lena

Lena

26 oktober 2010 21:31

Avataria: De två sista meningarna hörde jag inte att du sa! Plastkasse? Oplanerat? ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

K-G Ahlström

14 juni 2016 06:54

BOJKOTTA PLASTPÅSAR!

Plastpåsen är behändig, tar ringa plats när den är tom, men rymmer mycket. Men den är alltför bra för att bara användas en gång, brännas som sopa, alstra koldioxid och bli en förintad resurs. Den skall användas så länge den fyller sitt ändamål. Då skall påsen hamna i en plaståtervinningscontainer och leva vidare som en resurs för återbruk och inte skräpa ner och förstöra vår natur. Att bojkotta plastpåsen räddar inte jordens miljöproblem men är en uppgift där var och en kan göra en insats.

Samtala och argumentera med bekanta, vänner, obekanta, handlare, butiksinnehavare och personal i varuhus.
Uppmuntra expediter att ställa frågan till kunder ”Behöver Du en påse?” i ställer för att förutsätta att så är fallet.
I en affär, lämna tillbaka en plastpåse som man inte har bett om.
Använda sociala medier, Facebook, Twitter, Instagram med flera.
De flesta tidningar innehåller insändare om plast. Skicka ytterligare en till traktens tidning och/eller Dagens ris.
Ta kontakt med och/eller skriv till beslutsfattare i kommun, region, Riksdag och Regering.
Använd och bidra med andra möjligheter.

Men först och främst: Stoppa några rena och torra plastpåsar i inköpskassen och några i en ficka. Använd dem och bojkotta alla anda!

K-G Ahlström

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards