Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010
Jag har gjort raggmunkar i många år och från början rev jag bara ner lite potatis i pannkakssmeten så var det klart men nu – nu river jag ner mycket potatis i smeten och det blir så mycket godare! Och det ska till ett vanligt rivjärn för min del. Varken råkostkvarnen eller matberedaren ger rätta finrivna potatisen eller rätta saftigheten på rivet.
Riv potatisen och lägg rivet i en finmaskig sil. Låt den droppa av utan att pressa på. Sedan plumsar du när rivet rätt i smeten, som gärna fått svälla i kylen några timmar, blandar runt, smakar av salthalten och steker.
Rätt lagom med raggisar för 3-4 magar
3 stora ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
2 tsk salt
25 g smält smör
och 1 kg potatis, oskalad vikt
Stek i rikligt med smör
Eller stora raggisar1
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...