Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Raggmunkar – det ska vara mycket potatis i

Av Lena - 26 oktober 2010 22:41

Jag har gjort raggmunkar i många år och från början rev jag bara ner lite potatis i pannkakssmeten så var det klart men nu – nu river jag ner mycket potatis i smeten och det blir så mycket godare! Och det ska till ett vanligt rivjärn för min del. Varken råkostkvarnen eller matberedaren ger rätta finrivna potatisen eller rätta saftigheten på rivet.

Riv potatisen och lägg rivet i en finmaskig sil. Låt den droppa av utan att pressa på. Sedan plumsar du när rivet rätt i smeten, som gärna fått svälla i kylen några timmar, blandar runt, smakar av salthalten och steker.


Rätt lagom med raggisar för 3-4 magar


3 stora ekologiska ägg

3 dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

2 tsk salt

25 g smält smör

och 1 kg potatis, oskalad vikt


Stek i rikligt med smör


  



Eller stora raggisar1

 


 

 
 
@Spisat

@Spisat

27 oktober 2010 13:44

Dvs att du har stärkelsen kvar i potatiasen? *nyfiken*

http://spisat.se

 
Lena

Lena

27 oktober 2010 13:50

Spisat: Det mesta av stärkelsen åker genom den finmaskiga silen men inte all. Sambons son tyckte det var kul med potatismjöltillverkning igår ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Spisat

@Spisat

27 oktober 2010 23:06

Ok, det som blir kvar blir kvar, mao du sköljer inte, nu är jag med :)

http://spisat.se

 
Lena

Lena

27 oktober 2010 23:13

Även om man pressar ur lite vätska blir det för dålig smak tycker jag. Skölja vore en dödssynd!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards