Direktlänk till inlägg 2 november 2010
Skåpet för torrvaror innehåller en del småpåsar med pasta som blivit över. Frysen ruvar på falukorvssnuttar och baconskivor. Lök i skålen i köket och i kylen ägg, mjölk och ost. Vad blir det då om inte en härlig makaronipudding! Serverad med krispiga grovrivna rotsaker drypandes av bästa dressingen och ett stort glas riktigt iskall mjölk! Kan det bli bättre?
Makaronipudding skapar du så här1
pasta
bacon eller fläsk
korv eller …
lök, eller purjolök
smör
ägg
mjölk
salt
peppar
ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Rensa ditt torrförråd från pastaprodukter. Koka dem enligt anvisningarna på respektive paket. Det bör sluta på dryga litern färdigkokt pasta.
Leta fram lite köttbaserade rester ur frysen. Korv, bacon, fläsk osv. Tärna och stek dem.
Skala gul lök, ca 2 stycken, hacka dem och bryn dem i smör. Resultat i mängd: köttbaserade produkter och lök, ca 5 dl drygt.
Till detta tar man och vispar ihop 4 ägg, 5 dl mjölk, 1 toppad tsk salt och ett antal varv med både vit- och svartpepparkvarnen.
Riv åtminstone 2-3 dl ost med bra smak.
Smörj en form med smör och häll i pastan och det stekta. Strössla över osten. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn i 30-40 minuter, tills stanningen har stannat och fin färg uppstått.
På väg in i ugnen
Utsläppt ur ugnen
Och serverad med en härlig råkostsallad!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...