Direktlänk till inlägg 12 november 2010
Du behöver tomater med bra smak! Helst svenska när det är säsong men andra bra om du hittar. Denna tomatsallad blir godare om du gör den dagen före du ska äta den men den är ändå kanon samma dag! Om du gör den dagen före så förvara den i kylen under natten men rumstemperera den innan du ska glufsa i dig den! Återbloggning kallas det när man skriver om något en gång till men jag har aldrig varit så precis i mitt skrivande så jag gör det igen. Skriver alltså! Och salladen akn man aldrig prata nog om! punkt.
Tomatsallad för fyra
4 tomater eller motsvarande mängd körsbärstomater
1 rödlök, men gul duger bra
salt, snåla inte
grovmalen svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Skala och skiva löken.
Skölj och halvera tomaterna, ta bort fnaset i mitten (där stjälken satt) och skiva dem.
Lägg tomater och lök i en skål, häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt stå en halvtimme så smakerna förenar sig och tomaterna avger god vätska.
Du vet väl att du ska förvara tomater och lök i rumstemperatur? Japp, trodde väl att du visste det!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...