Direktlänk till inlägg 12 november 2010
Man kan göra på flera olika sätt och det har jag gjort, ofta. Om du vill ha potatisklyftor som är mjuka inuti och lite knapriga utanpå så gör du som gjorde nu. Basta!
Potatisklyftor i ugn för fyra
potatis, räkna ca 2-3 potatisar per person beroende på vad du har till
smör
olja
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Skala potatisen om du vill. Om inte, så tvätta den noga. Lägg potatisen på ett hushållspapper så den får rinna av, den ska vara torr.
Sätt in en långpanna eller eldfast form i ugnen med en bra klick smör i.
Klyfta de mindre potatisarna i fyra delar och de större i sex.
När smöret i långpannan är brynt tar du ut den och häller potatisen i. Ringla över en slurk olja, salta bra, peppra och blanda runt ordentligt. In med långpannan i mitten av ugnen och låt den gå ca 1 timma. Blanda runt potatisen 3-4 gånger under tiden.
Tag ut plåten ur ugnen och lägg över potatisen i en karott eller ställ långpannan med ena änden på ett par underlägg. Skjut då upp potatisen till övre delen av långpannan så den blir fri från fettet som rinner ner till den nedre delen av långpannan.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...