Direktlänk till inlägg 13 november 2010
Vi ska ha varma mackor med stuvade burkchampinjoner och DET GÅR FAKTISKT ATT ÄTA!
Om man gör rätt! Lägg gärna härligheten på bröd med fibrer!
Öppna burken, burkarna, och häll svampen i en sil och låt dem rinna av länge.
Champinjonstuvning gjord på burkchampinjoner
För: 2 personer eller 8 mackor
Tid: lång (med avrinning och allt)
To buy:
1 stor och 1 liten burk konserverade champinjoner
50 g smör
¾ dl vetemjöl
3 dl gräddmjölk
salt
peppar
¾ msk viltfond med kantarellsmak
To do:
Bryn svampen länge (30 minuter) i smör. Pudra över mjöl och rör om. Ha i gräddmjölken lite i sänder. Salta och peppra. Hit är det bra. Ha i fonden, smaka av och släng skiten i toastolen! Hu!
Vi fick ha rökt korv, tomater och bra ost på
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...