Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 20 november 2010

Städa köket från fett damm?

Av Lena - 20 november 2010 01:40

Jag har alltid älskat dig, ”Mr Muscle”, du underbara flaska med det gula innehållet med ordet KÖK på dig! Min lilla medhjälpare i kökets kaos. Alltid redo och alltid bäst!!!  Använde dig flitigt länge. Jag har letat mig galen efter dig men har fått konstatera, efter många slitsamma år av samvaro, att du inte finns längre. Inga kontaktannonser hjälpte. Kan du ha varit miljöovänlig? Jag vet inte och vill inte veta. Jamen, hur kul är det att ha förgiftat världen med dig utan att veta att man gör det? Vila i frid!


Men sedan alltså, jag menar, kom inte och säg att DU (som läser detta) inte är en skämmig ägare av fett damm i köket? Jo, så klart, om du aldrig steker något alls. Tips: känn med handen på ovansidan av en kökslucka. Är det glatt så är det glatt men är det motstånd så är det skit.


Nu har jag dock fått en ny kärlek i köket! Kalla det svärmeri eller nyförälskelse eller vad du vill. Vi är båda lite försiktiga med att närma oss varandra men det verkar vara bra så här långt.


För då kommer ju Moma här och kommer här hos mig, i en kommentar (som jag inte hittar nu), och säger; Cillit Bang. Jaha! Jaaaahaaaa! Tar väl och provar då. Lite. Försiktigt.

Jamen, försiktigt räckte ju! Tamefan så räckte det med att spruta med Cillit över något fett, vänta en minut, spruta varmt vatten över och rugga runt lite med en, för ändamålet avdelad, diskborste. Väck säger reklamen och jag säger väck! Och tack! För väck är fettet. 


Första daten:

Ta bara detta med att rengöra fläkten! Den sortens fläkt som har ett plastgaller först och sedan en skumgummimatta efter och sedan en annan plastsak. Förut (efter Mr Muscle-eran) fick jag skrubba och dutta med svamp och världens bästa diskmedel (Yes). Lääänge! Hur jag än höll på så blev det inte så rent som jag ville ha det. Men nu blev det så rent som jag vill.


Andra daten:

Lampkuporna som sitter i taket i köket och som bli så himla feta behövde bara en sprutning med Bang och en omgång varmt vatten för att skina! Fatta!


NEJ! Är inte sponsrad men butiken hade en rabattkupong


Det den innehåller är endast nonjoniska tensider? Jag har sökt på Google på detta men all information blev för mycket för mig just nu för jag ska packa flyttlådor så jag förväntar mig att du letar åt mig. Upplys mig!

Fast Moma skulle aldrig använda något miljöfarligt så jag sitter egentligen lugnt på min datorstol.


Men det ska vara flaskan med det GRÖNA munstycket. De andra vet jag inget om.



Och jag undrar om den funkar på fett hår?

 
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

20 november 2010 17:21

Hahaha, tycker verkligen inte du ska prova den på fett hår...
Vi gillar oxå Cillit Bang ("Bang, och smutsen är borta") och har även provat den med orange munstycke och tycker den oxå är bra.
Förr fanns det något som hette Super10 (vet inte om det fortfarande finns och är lika bra) som var otroligt bra mot fett. Det såldes på hempartyn, du vet så som Tupperware o.dyl

Tack för dina (era) fina gratulation till oss, och nej, något gräl om vem som skulle öppna vad blev det inte. Håkan tog tag i båda...

Kram på er båda och ha det så bra ni kan ha det i flytteröran.

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

20 november 2010 17:28

Mårtenssons kök: Hör min sambo muttra i detta nu: Jaha, Mårtenssons, de får käka marulk de! Suckar högt gör han :)
Jo, Super 10 har jag provat men vad jag minns så var jag inte särskilt impad. Men det är ju länge sen förstås.
Bra där Håkan! Nynnar Lill Lindfor's "Han går som en karl" :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

20 november 2010 18:48

Ni får festa till på Marulk när ni har kommit på plats. kväll ska vi förresten testa vinet som sambon tipsade oss om, spännande. Hur gillade ni vårt vintips, smakade det gott?

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Ingen bild

Kari

20 november 2010 19:00

Cillit Bang har vært min følgesvenn i noen år. Jeg klarer meg ikke uten. Har alltid hatt en hang-up for nye vaskemidler. Skapet mitt er fullt! De siste årene har dog Cillit Bang vært min favoritt. Den med orange kork er fin på kalk på badet. Ellers har jeg hørt at Cillit Bang ikke er spesielt miljøvennlig, men akkurat her velger jeg og overse akkurat det.

Kari :-)

 
Lena

Lena

20 november 2010 19:41

Mårtenssons kök: Marulk får det bli! Sedan alltså!
Vinet smakade inte så jättebra till det vi åt men när vi smuttade på det efter blev det bättre. Kul!

Kari: Hej och välkommen hit!
Ja, detta medel kommer alltid att finnas i mitt städskåp nu! Haha, jag är likadan, tycker det är kul att prova nya medel och se hur de funkar. Jag är ganska noga med miljön men när jag flyttar vill jag inte lämna smuts efter mig så då blir det mer noga med hur bra det är.
Och man kommer inte från att kök och toalett alltid måste vara kliniskt rena! Absolut!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards