Direktlänk till inlägg 20 november 2010
Ja, vad säger man? Jag har för första gången i mitt liv köpt färdig pizzabotten. Punkt. Alltså punkt i livet för det! Aldrig mer! Jag har inget universalrecept på deg till pizzabottnar utan provar mig fortfarande fram och det ska jag fortsätta med. Denna botten, Sara Lee, var ingen hit. Smaken pendlar mellan degen hos Gorbys piroger och Billys Panpizza. Ingen smak. Inget bett. Ingen hit. Ingenting.
Pålägg: förutom pizzasåsen hade vi först på riven mozzarella sedan färska basilikablad, skivad färsk Zeta äkta italienska mozzarella på alla basilikablad, små hopknycklade skivor Bresaola, skivor av grönpepparsalami och sist torkad oregano! Fantastiskt gott! Alltså toppengott! Alltså; botten var botten och toppen var toppen! Fattaru?
Den färdiga pizzabottnen från Sara Lee innehåller (Skriver exakt och ordagrant vad som står på förpackningen):
Vetemjöl, vatten, icke hydrogenerade vegetabiliskt fett (fetter och oljor kommer från palm och solros, vatten, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror, syra: citronsyra), rehydrerad jäst, gluten, bakpulver: dinatriumdifosfat, natriumvätekarbonat, alkohol, salt, guarkärnmjöl, emulgeringsmedel E472e, antioxidationsmedel: askorbinsyra. Utan färgämnen.
Va faan! Undrar över mycket här men när har man färgämnen i en pizzabotten? Är det något att skryta om?
Så här så pizzabotten ut när vi lagt den på plåten som man skulle.
Här har vi grundat med pizzasås, lagt riven ost därefter och lagt basilikablad som vi täckt med Mozzarella som man ska (såg jag på TV om italiensk pizza)
Här har vi lekt med att placera ut ihopknycklade bitar av Braesaola och delade salamiskivor lite här och där. Mest där. Och så lite torkad smulad oregano på!
Ut ur ugnen efter att ha gräddats i 15 minuter i 180
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...