Direktlänk till inlägg 7 januari 2011
Fick en förpackning Arlas smaksatta grädde i näven. Eller fick och fick, jag fick en rabattkupong men fick leta runt efter grädden i butik efter butik för det är inte alla som har den. Jag hade nämligen tänkt mig att ha den som bas när jag skulle göra en pannacotta till nyårsafton. Att jag samtidigt greppade en limefrukt var bara rena turen. Jag tog fram det som jag tänkte använda till desserten; jordgubbsgrädden, socker och gelatinblad. Hällde upp grädden i kastrullen och smakade. Jäklar vad sött! Den smakade som grädde man haft för söt jordgubbssylt i. Tack och lov för min lilla limefrukt vars skal kunde balansera upp sötman! Det blev ganska gott och en bra genväg för den som inte vill köpa både grädde och jordgubbssylt men inget för mig som helst tar tid på mig i köket och struntar i genvägar. Köp den smaksatta grädden om du har bråttom och inte hinner slabba med jordgubbarna själv men inte annars.
Jordgubbspannacotta, 4 portioner
5 dl Arlas smaksatta grädde med jordgubbssmak (2 tetror)
2 gelatinblad (Länken leder till det Lisa Förare har skrivit om gelatin och SKA läsas!)
1 limefrukt
färska jordgubbar
några myntablad
tomtebloss
Gör så här:
Koka upp grädden samtidigt som du blötlägger två gelatinblad i vatten. Finriv skalet på limen.
Låt grädden svalna något innan du kramar ur gelatinbladen och vispar ner dem.
Rör ner det rivna limeskalet och låt grädden svalna ytterligare innan du rör försiktigt så limeskalen fördelar sig i hela och inte bara ligger i botten.
Häll upp pannacottan i fyra fina glas eller formar. Lägg plastfolie över och ställ i kylen att kallna och stelna i minst 4 timmar.
Ta fram pannacottan en stund innan servering så den inte är kylskåpskall.
Garnera med skivade färska jordgubbar och myntablad.
Stick ner tomtebloss, tänd på och gå ut till gästerna med ett glatt leende! Eller – sitt själv och skicka din sambos son att servera! Det gjorde jag!
Jordgubbspannacottan är naturligtvis serverad i Le Creusetformar som är orangea som skär sig vackert mot de röda jordgubbarna!
Men grabben är söt som jordgubbssylt!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...