Direktlänk till inlägg 15 januari 2011
En mycket enkel sallad hade jag planerat tills ikväll. Min tanke var att använda en grillad kycklinghalva som låg i frysen men insåg att en grillad, djupfryst och upptinad kycklingfilé måtte bli i torraste laget så den får tillsvidare vila i frid.
Vi köpte en nygrillad pippi som jag skar filéerna av och skivade. Resten av pippin kan man använda till pytt. In i frysen och bli ett senare problem!
Salladen serveras med Rhode Islandssås och vitlöksbröd. Köpte en baguette som var bakad av grövre mjöl, något smått fullkornsaktigt. Halvera på längden, på med tjockt lager av vitlökssmör och in i ugnen tills bröden fått färg.
Det här är väl inget recept men jag plitar ändå ner vad jag hade i salladen för allt passar så väldigt bra ihop och du kanske har idétorka?
Jag hade för oss tre:
sallad, en hög på varje tallrik
1 dm gurka, sköljd, halverad och skivad
1 liten burk majs, avrunnen
2 tomater, tärnade
½ röd paprika, fintärnad
½ purjolök, slitsad, sköljd och tunnstrimlad
grillad kyckling, två skivade filéer och lite småbitar pillade från skrovet
1 paket bacon, knaperstekt och delat i småbitar
Rhode Islandsås:
½ dl vispgrädde
½ dl majonnäs
½ dl ketchup
1 tsk worcestershire sauce
2 krm salt
½ krm vitpeppar
2 krm paprikapulver
Vispa grädden och blanda i resten.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...