Direktlänk till inlägg 21 januari 2011
Hemgjorda hamburgare heter hemburgare för det har Spisat sagt!
Det blev med bröd, grönsaker, kondiment (senap, ketchup å sånt) samt en dressing jag hittade på nätet. Den var riktigt god, smakade som den Amerikanska som man köper på tub. Jag brukar inte ha dressing på min burgare annars men är den hemgjord så ...
Jag gjorde mig omaket att leta upp den speciella gurkan som skulle till.
Hamburgerdressing
1,2 dl majonnäs
1 msk ketchup
1 msk senap, jag tog Slotts vanliga
4 skivor inlagd gurka med dill, se bild
¼ tsk paprikapulver
¼ tsk vitlökspulver
en nypa cayennepeppar
Kör allt med en mixerstav, kortare tid om du vill ha lite tugg från gurkan kvar. Klart!
Jag vägde upp nötfärs i 150-gramsklumpar och plattade till med hjälp av två glasassietter. Inga kryddor i färsen utan rejält med salt och nymalen peppar på båda sidorna just när jag stekte dem. Alltså, inga bindemedel heller utan bara 100 % nötfärs rakt av.
Ingen innovativ måltid men sambons son var väldigt nöjd och det var målet!
Primitiv press!
Gurkburk
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...