Direktlänk till inlägg 22 januari 2011
Jag trodde i mitt stilla enfald att alla grönsaker mådde bäst om man la dem i kokande vatten. Av en potatisexpert på TV fick jag höra att mjölig potatis ska läggas i kokande vatten och det är väl regeln som bekräftar undantaget då.
Fel, då det visar sig att den mjöiga potatisen kokar fort på utsidan men är då väldigt rå på insidan.
Nästa undantag är färskpotatis som bör läggas i kokande vatten och dessutom kokas utan lock. De ska enbart sjuda för man har bäst koll utan lock. Sa potatisexperten. Och experter vet vi att de vet vad det talar om.
Annars är legeln:
Det som växer under jord = läggs i kallt vatten
Det som växer ovan jord = läggs i kokande vatten
Allt ska dock sjudas försiktigt.
Allra bäst blir det så klart om man ångkokar vissa! Bäst, bäst, bäst! Oftast blir det då bäst med lite salt och en gnutta smör och ofta (för vissa) en nypa socker.
Tänk, man lär så länge man lever.
Grönt är härligt & skönt & förbannat gott
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...