Direktlänk till inlägg 23 januari 2011
Vi passerade Hemköp och råkade på att de hade provsmakning av Crostini med en röra som var så god. Att vi senare passerade Willys och de hade samma röra som provsmak gjorde inte saken sämre. Eller bättre! Vi slog till och köpte det som skulle till. Oliver och salami hade vi så det räckte med burken från Milko.
Vi gick hem och gjorde som de sa och smaskade i oss men det tog slut. Nu köpte vi en omgång till men den här gången delar vi med oss av hur man gör. Eller hur?
Crostini med fetacrème och soltorkade tomater för 4
Crostini
8 tunna skivor dagsgammal baguette
olivolja
Fetacrème
1 dl Milko Crème Fraiche Extra Fin
50 g svarta oliver, hackade
5 skivor pepparsalami, strimlad
Tillbehör
Soltorkade tomater
Färs basilika
Så här gör du:
Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olja. Salta och peppra. Torka i ugn 120°. ca 15 minuter tills de blivit frasiga.
Eller använd Zetas Crostini, vitlök och persilja. Det gör vi.
Blanda ingredienserna till fetacrèmen.
Lägg en tesked fetacrème på varje crostini och toppa med strimlad, soltorkad tomat och garnera med ett basilikablad.
burken
Gott & gott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...