Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

Crostini med fetacrème och soltorkade tomater

Av Lena - 23 januari 2011 02:26

Vi passerade Hemköp och råkade på att de hade provsmakning av Crostini med en röra som var så god. Att vi senare passerade Willys och de hade samma röra som provsmak gjorde inte saken sämre. Eller bättre! Vi slog till och köpte det som skulle till. Oliver och salami hade vi så det räckte med burken från Milko.

 Vi gick hem och gjorde som de sa och smaskade i oss men det tog slut. Nu köpte vi en omgång till men den här gången delar vi med oss av hur man gör.  Eller hur?


Crostini med fetacrème och soltorkade tomater för 4


Crostini

8 tunna skivor dagsgammal baguette

olivolja


Fetacrème

1 dl Milko Crème Fraiche Extra Fin

50 g svarta oliver, hackade

5 skivor pepparsalami, strimlad


Tillbehör

Soltorkade tomater

Färs basilika


Så här gör du:

Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olja. Salta och peppra. Torka i ugn 120°. ca 15 minuter tills de blivit frasiga.

Eller använd Zetas Crostini, vitlök och persilja. Det gör vi.


Blanda ingredienserna till fetacrèmen.


Lägg en tesked fetacrème på varje crostini och toppa med strimlad, soltorkad tomat och garnera med ett basilikablad.



     burken


   Gott & gott!


 
 
charlotta

charlotta

23 januari 2011 12:15

oj, för en riktig tilltuggs-junkie som mig låter det här receptet som himmelriket! soltorkade tomater är ju alldeles fantastiskt gott, speciellt tillsammans med fetaost. tummen upp!

http://www.matrepubliken.se

 
Lena

Lena

23 januari 2011 12:42

Charlotta: Tilltugg i alla former är så gott! Att äta ett antal sorters tilltugg eller förrätter till middag är en hit! Man får allt av det bästa :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards