Direktlänk till inlägg 4 februari 2011
Detta bröd är gott som jag brukar baka det med frön å olika mjöl å så men just denna gång bakade jag det för att passa till löksoppan. Jag bakade halv sats med mindre avlånga bitar och la en handduk över efteråt så skorpan skulle bli mjuk.
Ingredienser:
12,5 g jäst ( ¼ paket, dela jästpaketet i ett kryss)
1 knapp tsk salt
½ msk honung
2 dl vatten
1 dl mjölk
6 dl vetemjöl
½ dl vetegroddar
Gör så här:
Mät upp mjölet och vetegroddarna.
Blanda jäst, salt och honung i en bunke samtidigt som du värmer vätskan till 37°.
Rör samman vätskan med jästen och häv i mjölet. Rör om.
Täck bunken med plast och låt jäsa ca 1 timma.
Klä en plåt med bakplåtspapper, gärna flergångs (ugnsduk).
Strö valfritt grovt mjöl över någon yta, diskbänk eller bakbord eller skärbräda, och häll ut degen där.
Dela degen i två delar, forma till avlånga bitar och lägg på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Lyft bröden och knacka i botten så de låter ihåliga.
Lägg dem på galler och täck med handduk. Klart!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...