Direktlänk till inlägg 9 februari 2011
Jättegod fiskrätt som föddes av vad jag hade och en lätt desperation!
Gratinerad torsk med spenat
400 g torskfilé eller motsvarande fiskart
250-300 g fryst bladspenat
3 dl crème fraiche/smetana
ca 1 msk dijonsenap
salt
nymalen vitpeppar
ev lite muskot
en näve riven ost med bra smak
ströbröd
Sätt ugnen på 225°
Tina fisken och spenaten och låt båda rinna av. Krama ur spenaten och bottna en liten ugnsform. Salta och ha ev på lite muskot.
Salta och peppra fisken och lägg den på spenaten. Blanda crème fraichen med senapen, smaka av och bred den över fisken. Täck fisken med riven ost, strö över ett lager ströbröd och gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter, beroende på hur tjock fisken är. Jag hade ett ”fiskfiléblock” och då var det lagom tid.
Flytta ner fisken längre ner i ugnen efter halva tiden om den får mycket färg.
Servera med potatis och grönt eller bara en rejäl omgång grönt. Grönt är skönt!
Är inte bilden till belåtenhet?
Det blev kanske inte snyggt på bild men ... mums!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...