Direktlänk till inlägg 16 februari 2011
Musslan är en mollusk men vem tänker på det i stridens hetta? Jag blev i helgen bjuden på Moules marinières som köpts som färdigrätt (!) från Seasam/Cashelmara och det var förvånansvärt gott!
Lättlagat i mikro, fina musslor med härlig konsistens och fantastisk smak. Inte en tillsats så lång ögat nådde!
Ca en femtiolapp hade den kostat och innehöll lagom (500 g) för två förrätter eller en huvudrätt, om man serverar det hela med bröd. Det går så klart bra att laga den i vanlig gryta också. Edit: det var min vän som bjöd, inte Cashelmara!
Det finstilta: Irländska blåmusslor, smör, vitlök och persilja.
Även deras hummer var en hit! Vi åt den med en brödbit och majonnäs vi gjorde på svensk senap i brist på fransk och det blev riktigt gott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...