Direktlänk till inlägg 9 mars 2011
Har återfått lusten till mat! *lycka*
Jag gillar leverpastej och jag gillar kycklinglever och då ligger det nära tillhands att gilla kycklingleverpastej. Hittade ett recept på nätet, hos "På bordet" Gunilla Wetterlundh, som jag (nästan) gick efter och det blev så gott! Fram med matberedaren!
350 g kycklinglever
1 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk mjukt smör
1 ½ msk ströbröd
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
några varv med vitpepparkvarnen
½ msk grönpeppar, ordentligt mortlad
Gör så här:
Tina kycklinglevern. Sätt ugnen på 200°.
Klipp ut smörpapper och lägg i botten på formen/formarna. Smörj botten och kanterna.
Skölj levern, rensa levern från hinnor och sådant och torka av den lite med papper.
Slurpa ner den i matberedaren och kör några varv. Häll i resten av ingredienserna och kör smeten slät. Kör inte onödigt mycket för då kan det bli klumpar i.
Passera smeten genom ett durkslag (en sil är för tät) ner i en kanna. Rör om och häll i formarna. De ska fyllas max en tredjedel.
Ställ formarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Häll på vatten så det når ett par centimeter upp. Grädda i ca 1 timma. Täck med folie på slutet om de verkar bli för bruna.
Låt svalna i formen. Går utmärkt att frysa.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...