Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 9 mars 2011

Pastej på kycklinglever

Av Lena - 9 mars 2011 16:51

Har återfått lusten till mat! *lycka*

Jag gillar leverpastej och jag gillar kycklinglever och då ligger det nära tillhands att gilla kycklingleverpastej. Hittade ett recept på nätet, hos "På bordet" Gunilla Wetterlundh, som jag (nästan) gick efter och det blev så gott! Fram med matberedaren!


350 g kycklinglever

1 ägg

2 dl vispgrädde

1 msk mjukt smör

1 ½ msk ströbröd

1 msk vetemjöl

1 tsk salt

några varv med vitpepparkvarnen

½ msk grönpeppar, ordentligt mortlad


Gör så här:

Tina kycklinglevern. Sätt ugnen på 200°.

Klipp ut smörpapper och lägg i botten på formen/formarna. Smörj botten och kanterna.

Skölj levern, rensa levern från hinnor och sådant och torka av den lite med papper.

Slurpa ner den i matberedaren och kör några varv. Häll i resten av ingredienserna och kör smeten slät. Kör inte onödigt mycket för då kan det bli klumpar i.

Passera smeten genom ett durkslag (en sil är för tät) ner i en kanna. Rör om och häll i formarna. De ska fyllas max en tredjedel.

Ställ formarna i en långpanna och ställ in i ugnen. Häll på vatten så det når ett par centimeter upp. Grädda i ca 1 timma. Täck med folie på slutet om de verkar bli för bruna.

Låt svalna i formen. Går utmärkt att frysa.


  


  


  


  


  

 
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

9 mars 2011 20:43

Det ligger en påse lever i frysen som Håkan vägrar äta, men kanske jag kan övertala honom till att göra en pastej? Kanske något för hans framtida karriär i tillverkningen på jobbet... hmmm
/Anki

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 mars 2011 22:50

Mårtenssons kök: Absolut! Kycklingleverpastej är både läskigt gott och beroendeframkallande!
Karriär på jobbet? Nja, vänta tills jag gjort version 2 med lite upparbetning ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards