Direktlänk till inlägg 10 mars 2011
Per Morbergs äppelkaka och Johan Sörbergs vaniljsås fick se dagens ljus i Almaterska residenset igår.
Det blev väldigt gott men nästa gång ska jag karamellisera äpplena bättre. Nu vart de väldigt ljusa eftersom jag gjorde som det stod och inte efter förstånd och inbillade mig att det skulle bli mer färg på dem i ugnen. Nybörjare, det är vad man är!
Jag använde färdigkavlad smördeg istället för pajdeg och det blev kanon! Frasigt och fint. Men så klart ska jag prova med pajdeg nästa gång.
Jag tog bara tre äpplen eftersom vi bara var två som skulle äta. Pajen/kakan/tårtan bör väl ätas upp samma dag. Allt gick åt!
Såsen gör jag på samma sätt nästa gång men med mindre socker (pajen är rätt söt). Och då tänker jag också blanda i lite vispad grädde vid servering. Vilken vaniljsås blir inte godare av vispad grädde? Mmmums!
Det hela smakade nästan som Wienerbröd och var löjligt gott! Sambon var överförtjust!
Undrar just hur många ”tarter” man ska göra innan man får till det optimalt? Gissar på tre. Jag är en usel konditor!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...