Direktlänk till inlägg 19 mars 2011
Vi skulle äta rårakor med rom, rödlök och gräddfil. Vi skulle inte äta löjrom utan stenbitsrom. Vi skulle ha ett vin till. Vi gick till systemet och frågade och vi kom hem med ett vin som garanterat skulle funka till detta. Det är ett Chardonnay som heter Glen Ellen Chardonnay Reserve (Nr 7046) och var mycket gott! Ett av de godare vita vi druckit det sista!
Ha till hands:
potatis
salt
smör
rom
finhackad rödlök
gräddfil
Riv ca 1 ½ medelstor potatis per person och dela upp i en hög per person. Salta lätt och blanda runt. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bred ut potatis nog för en person. När potatisen fått färg tar du stekpannan och ett stort lock och låter rårakan glida ner i locket. Med din enda lediga hand tar du en klick smör och lägger i stekpannan (som åter står på plattan). När smörklicken fått färg så svingar du, med en elegant rörelse, ner locket med rårakan så den ostekta ytan kommer neråt i pannan. Stek tills rårakan fått färg under.
Lägg upp på tallrik, klicka ut tillbehören och servera. Gärna med ett gott vin (se ovan).
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...