Direktlänk till inlägg 19 mars 2011
Himla gott och dessutom enkelt att göra! Dressingen går att använda till allt möjligt egentligen.
Caesarsallad för två
1 huvud romansallad
brödkrutonger
hyvlad parmesan
dressing
ev. tillbehör såsom pippi, räkor eller annat
Tärna bröd i cm-tärningar. Blanda dessa med lite olja och väldigt finhackad vitlök. Stek i panna tills tärningarna fått färg och blivit krispiga eller i ugn om du rör om ofta. Se upp så inte vitlöken blir rostad men det blir den så den får du ta bort sedan. Lägg över på hushållspapper som suger upp överflödigt fett.
Ansa och skölj salladen och lägg på tork. Strimla den sedan och lägg åt sidan eller i kylen.
Gör dressingen. Snodd från Kryddburken.
Caesarsalladsdressing
2 sardeller, i bitar
1 stor vitlöksklyfta, skalad och skivad
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citron
2 dl smakneutral olja (raps)
½ dl finriven parmesanost
salt, nymalen vitpeppar
ev vatten
Stavmixa sardeller, vitlök, äggula, senap, vinäger och citron i en kanna eller smalare bytta. Tillsätt oljan, droppvis i början och sedan snabbare, under ständigt mixande. Kör i parmesanen och smaka sedan av med salt och peppar. Vispa i lite vatten om dressingen är för tjock. Den ska nästan vara i flytande form.
Lägg upp sallad och krutonger (och eventuellt tillbehör). Hyvla över parmesan. Häll över dressing och blanda runt.
Fotade innan vi blandade runt för sedan ser det bara kladdigt ut.
Vid fototillfället hade vi glömt att hyvla över parmesanen.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...