Direktlänk till inlägg 26 mars 2011
Jag är antingen parkering eller racer! Det jag gör det gör jag ordentligt eller inte alls. Nu är jag (trots att jag fuskar med att äta en massa kolhydrater) inne på lchf-tänket. Har man väl börjat så blir ens hjärna inställd och man ser elaka kolhydrater bakom varje skumt hörn! Hjäääälp!!!
Nu har jag bakat ett till bröd, ett mandelbröd, med recept från Birgitta Höglund.
Hon hittar på nytt varje gång hon bakar tycks det. Själv vet jag varken in eller ut vad det gäller hur man gör men det kommer nog. Sedan.
Det här brödet Birgitta bakade sa hon funkade bra som mackor och mackor vill jag ha! Brödet blev faktiskt väldigt gott även om det såg ut och lite kändes (konsistensen) som kakor. Jag blev förvånad när jag tog en tugga och det inte var sött. Visst vet jag att jag inte hade socker i smeten men sinnet (synen) blir inställt på sött när man ser brödet och smaksinnet blir lite förvirrat när det inte är sötat. Som jag sa på hennes blogg; det är som att lyft en mjölkliter man vet är full men så är den tom. Armen bara far upp utan att man fattar vad som händer. Man tar i och får handen i pannan. Smack!
Receptet har hon på sin blogg så klart (vart skulle jag annars fått det?) men jag skriver det här ändå. Jag har bilder på hur kladdiga ”kakorna” ser ut innan gräddningen och hon har bilder på det färdiga resultatet.
Jag hittade inget mandelmjöl i butiken så jag fick mala själv. Vad gör väl det? Min mandelkvarn är 30 år gammal. Några år kvar för att räknas som en antikvitet.
Mandeln blev statisk vid malningen så mitt köksgolv ser ut som en cirkusmanege!
Mandelbröd
1½ dl mald Mandel/Mandelmjöl
2 Ekologiska Ägg
50 gr Smör
2 msk Grädde
2 msk Psylliumfrön
2 msk Pofiber
1 tsk Bakpulver
½ tsk Havssalt
Smält smöret. Blanda med mald mandel, ägg, grädde och salt.
Rör ihop pofiber, psylliumfrön och bakpulver och rör ner i smeten.
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i en halvtimme.
Lägg ut matskedsstora klickar på bakplåtspapper och bred ut till ovala kakor.
Det bör bli 10-12 av smeten.
Grädda på 225° i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Frys in och tina eftersom i brödrost eller ugn.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...