Direktlänk till inlägg 27 mars 2011
Ja då, visst är det så att jag gillar fiskbullar! Jag brukar köpa dem som ligger i buljong, Abbas ska de va, och göra såsen själv. En bra stuvning med massor av dill (och kanske persilja och gräslök) gjord på buljongen de små liven ligger i. Jättegott!
Abba skriver på sin sida:
”Det äts en burk Abbas fiskbullar var femte sekund i genomsnitt och det är ingen tillfällighet att det är barnfamiljernas favorit. Milda smaker och massor av nyttig fisk, bara att värma. Du kan alltid ha det hemma och middagen är klar när potatisen kokat färdigt.”
Nu var det min svärmor som fick mig att köpa en burk. Jag hade helt enkelt glömt att de fanns. Och hon fick mig att frångå mina vanor så jag köpte en burk med fiskbullar i hummersås.
Det finstilta:
Fiskkött (56 %), beroende på råvarutillgång varieras sammansättningen av fisk mellan Torsk, Kolja, Sej och Kummel, vatten, potatismjöl, rapsolja, salt, kryddextrakter. Sås: Vatten, grädde, majsolja, modifierad stärkelse, hummerkött, tomatpuré, förtjockningsmedel (fruktkärnmjöl), salt, fiskbuljongextrakt, kryddor, aromer.
Att de redovisar fisksort och dess fångstområde på burkens botten med förklaringar till detta på sin etikett är toppen!
Men hur kan de kalla den ynkliga matskeden flytande röra för sås? Det är ju bara en halvmun full. Hummersmaken är väl rätt ok men du är tvungen att dryga ut eländet med något för att det ska bli något av ingenting. Och när du gjort det så är hummersmaken borta om du inte har hummerfond hemma.
Nästa gång blir det bullar i buljong och egengjord sås! Fast allra bästa bullarna gjorde jag själv. Det var länge sedan men ska laga detta inom kort igen. Laxqueneller! Det var gott det!
Vem skriver om fiskbullar 20 minuter över midnatt en lördag? Jo, jag!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...