Direktlänk till inlägg 4 april 2011
Glöm det med att koka upp vatten och slösa el för att skålla och skala tomater! Att Gitto kokar ägg i vattenkokaren är något jag tycker är synnerligen finurligt men det fungerar inte på tomater om man bara ska ha bort skalet. Även om det också är energibesparande.
Jag har köpt skalaren! Den skalade min kiwi på ett jehu och jag var ju tvungen att ”slösa” på en tomat för jag måste ju bara prova skalaren en gång till! Den fungerar ypperligt till detta med.
Jag ska tillstå att jag är lite paff. Det räcker med att skiva en tomat för att man ska inse att det behövs en vass kniv och att skala en tomat kräver kokande vatten. Inte! Jag har bildbevis så kolla själv!
Jag har raggat upp skalaren från Ninas köksbod. I kronor kostar den annars 69 men just nu 59. Hur länge det gäller vet jag inte. Vad jag vet är att det är värt pengarna! Supersmart sak!
Kolla själv!
Kolla här då! Den funkar!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...