Direktlänk till inlägg 13 april 2011
Halmstad var sig likt när jag var där, fast ännu mer blåsigt än vanligt. 21 sekundmeter!
Torghandeln frodades och solen sken! Min barndoms stad. Köpte en jättebukett mörkgrön frodig dill, där på torget, för bara en tjuga! Att repas och frysas in. Jag borde ha fotat torghandeln och de fantastiska grönsakerna men min mobil hade en allvarlig svacka där laddaren laddade ur den istället för laddade den.
Min mamma hade planerat massor med mat! Jag frodades för varje dag som gick med panerade räkor, kanonfin biff från en köttaffär, kålpudding, söndagsstek, kräftsoppa med ostpinnar, köttfärs-crêpes och en härlig fisksoppa med musslor och finfisk (hos min bror och svägerska)! Har jag glömt något? Jo, mamma hade gravat ett kilo jättefin lax som jag åt på frukostmackan varje dag! Mums! Hon kan grava lax hon! Laxen tog slut lagom till min sista frukost där.
Dessutom hade hon lagat palt åt mig som jag fick med hem. Och bakat goda fröiga kex som jag fick recept på. Kommer på bloggen senare.
Jo, så hade hon köpt Brantevikssill från Fiskexporten. Den som Rikard Nilsson står bakom. Gudomlig till lunch ihop med perfekt kokta ägg och ett glas iskall öl!
Jo, mamma hade även bakat semlor! Har jag fått med allt nu?
Jag fotade ingen mat utan använde tiden till att umgås och äta.
Mina tomatplantor som jag lämnade vind för våg (i sambons händer) lever och frodas! Sambon skötte sig med den äran!
Gardeners delight 11/4
Tumbling Tom Red 11/4
Dill att glädjas åt, repa och frysa!
Inte vackraste bilden av Halmstad men jag ville fota att det börjat blomma lite.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...