Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 april 2011

Hembakta korvbröd is the ….!

Av Lena - 24 april 2011 01:50

Hittade någon som heter Bevemyr som gjort hembakta korvbrön å de va la bra! Jag följde receptet – inte! Jag tog vad jag hade och det blev väldans!


Ha detta när du får lust att baka korvböd:

50 g jäst

5 dl mjölk

1 msk flytande honung

1/2 dl olja

2 tsk salt

4 dl siktat dinkelmjöl

1 dl linfrö

1/2 dl rågkross

2 dl rågsikt

ca 6 dl vetemjöl special


Gör så här:

Smula jästen i en degbunke.

Värm mjölken till fingervarmt och häll den sedan över jästen.

Rör om så att jästen löser sig.

Häll i övriga ingredienser och bearbeta till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i ca 40 - 60 minuter.

Forma till korvbröd och lägg på en plåt och jäs i ytterligare 30 minuter.

Grädda strax under mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Låt svalna under handduk.


 


Du behöver inget mjöl till utbaket!

 


Grädda inte för länge!


  

Liss-Ellas senap är bara så bäst!

 


Hela köret!

 


Vi har sol hos oss!

 

 
 
@Receptomaten

@Receptomaten

24 april 2011 12:47

Off topic: Jag tycker att påsktuppen på bild två är lite i kinky i sin pos.. :D
-
In topic: Köpekorvbröd är dynga, hembakat dito är kung. Jag vill ha ett mellanting, köpebakeoffkorvbröd som men tinar och gräddar själv.
Please?

http://spisat.se

 
Moma

Moma

24 april 2011 15:52

Det där såg ju inte helt fel ut! Hahaha, jag håler med föregående talare angående posen!
Lööv

http://www.momaskitchen.se

 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

24 april 2011 21:10

Härlig Påskmat du bjuder på, Whiskyn såg inte dum ut den heller. Perfekt flaskstorlek.
Extra kul att även du kör med lätt ekivoka matbilder nu ;)
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/04/05/rimmad-flasklagg-med-rotmos-lchf/
God FortsättningsKram.

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
charlotta

charlotta

24 april 2011 22:44

egna korvbröd, alltså, det är det som är grejen? jaja, jag måste ju prova, om det nu är så bra!

http://www.matrepubliken.se

 
Lena

Lena

25 april 2011 01:17

Recepto: Ja, den råkade bli ... *fniss*
Fast det såg jag inte förreän ni sa det! Gå in på Birgittas blogg som hon länkar till här och kolla där så ser ni ... det onämnbara ;)

Moma: Höhö! Löv!

Birgitta: Tror du slår mig men tänk hur det kan bli när man inte tåänker på det :D

Charlotta: Det är egna som gäller! Ska finslipa receptet så det blir optimalt! Men de var vansinnigt goda! Även som mackor.

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Kläder online

Kläder online

26 april 2011 14:15

gud vad hungrig jag blev nu, bra jobbat :)

http://www.onlineklader.com

 
Susie i köket

Susie i köket

26 april 2011 19:01

Grattis till egna domänen!
De där korvbröden ser inte dumma ut.
Hembakat är alltid det som gäller!

http://susie-i-koket.blogspot.com

 
Lena

Lena

26 april 2011 23:07

Susie i köket: Tack Susie! Krovbröden blev goda! Så goda att man gärna äter dem som mackor :)
Hembakat är bäst!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

27 april 2011 02:45

Vågade knappt kika in på Birgittas.. ;)

http://spisat.se

 
Lena

Lena

28 april 2011 00:59

Receptomaten: Birgittas var riktigt vågad! ;) Fast det tänkte hon nog inte när hon la ut den :D

Kläder: tack!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards