Direktlänk till inlägg 24 april 2011
Hittade någon som heter Bevemyr som gjort hembakta korvbrön å de va la bra! Jag följde receptet – inte! Jag tog vad jag hade och det blev väldans!
Ha detta när du får lust att baka korvböd:
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk flytande honung
1/2 dl olja
2 tsk salt
4 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrö
1/2 dl rågkross
2 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl special
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke.
Värm mjölken till fingervarmt och häll den sedan över jästen.
Rör om så att jästen löser sig.
Häll i övriga ingredienser och bearbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 - 60 minuter.
Forma till korvbröd och lägg på en plåt och jäs i ytterligare 30 minuter.
Grädda strax under mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna under handduk.
Du behöver inget mjöl till utbaket!
Grädda inte för länge!
Liss-Ellas senap är bara så bäst!
Hela köret!
Vi har sol hos oss!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...