Direktlänk till inlägg 27 maj 2011
Ett recept ur Crock Pot-kokboken. Jag använde skogschampinjoner och la dessutom till ett par varmkorvar delade i fyra delar. Korven, som åkte med den sista timman, blev kanongod.
Hela rätten får bra betyg men måste saltas och peppras. Den serverades med pasta.
Köttbullar i tomat- och svampsås enligt Crock Pot-kokboken
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 3 timmar på hög (II)
Portioner: 4
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
50 g ströbröd (fullkorn)
1 msk italiensk örtkrydda
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
100 g bruna (kastanj) champinjoner, skivade
1 grönsaksbuljongtärning, upplöst i 1,5 dl kokande vatten
Gör så här:
1. Blanda samman nötfärs, lök, vitlök, ströbröd och örter.
2. Forma 16 köttbullar.
3. Lägg köttbullarna i stengodsgrytan; tillsätt tomater, tomatpuré, svamp och buljong. (Jag blandade ihop detta först.)
4. Tillaga på hög inställning i 3 timmar.
5. Gott tillsammans med pasta.
Min bild blev lika dålig som ...
... fotot jag fångade ur själva kokboken!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...