Direktlänk till inlägg 3 juni 2011
Provar gärna nya smaker och Kiviks Sommarvin var inget undantag!
När det kom på posten så la jag det i kylen för att sedan vara noga med att temperera det till 12-14 grader som aperitif. På systembolagets sida står det ”Serveras vid 8 grader som sällskapsdryck”. Vi drack det vid 12 grader.
Det första som slår näsan är en doft av fläder. Senare, i smaken, kommer rabarber och krusbär. Inget för oss som har svårt för sötare smaker.
De säger själva:
” Kiviks Sommarvin Rabarber Fläder Krusbär är ett halvtorrt fruktvin med en frisk doft av sommarfrukt. Passar utmärkt till en syrlig sommardessert eller som aperitif att avnjutas väl kyld.”
Vi säger gott och friskt men lite för sött för oss som inte gillar sött.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...