Direktlänk till inlägg 4 juni 2011
Det är första gången jag få hem en produkt från just Ridderheims. Vet andra matbloggare som bor nära Stockholm som käkar deras E-nummerfria charkprodukter varje påsk, midsommar och jul och jag har ju undrat över deras produkter. Har hört både ris och ros både här och där.
Klart jag hade en spänd förväntan på produkter jag fick levererat från kylbil till min dörr.
Nu hade jag ju läst en annan bloggares åsikt (minns inte vem) om att det var lite för oljigt det hela och inte var så kul i pasta utan bättre på pizza. Jag tänkte då att det kunde kanske funka som tapas? Annars är det ju tänkt att blandas med nykokt pasta. Kändes inte som ett val när jag såg förpackningarnas innehåll. Tapas det fick bli.
Jag fick fem förpackningar Pasta Amore och valde tre likartade (tomatbaserade) att servera som förrätt ihop med skivad och rostad baguette eftersom de skulle passa ihop med rödvinet vi serverade.
De två andra; en innehöll bacon med tryffelchampinjon samt en med kräftstjärtar, dill och tomat. De får vänta.
Jag valde:
Mozzarella, Parmesan & körsbärstomater
Produkterna innehåller antioxidationsmedel och konserveringsmedel och någon smak är tydligen bara från aromer vilket inte står på sidan jag länkar till.
Vi sa:
För mycket olja oavsett hur man serverar det. Alla vi provade smakade likartat. Ingen hit!
Ska bli spännande att se hur de två andra sticker ut? De tre första är jag besviken på. Alla smaker på grönsakerna försvinner i olje- och kryddsmaken som inte är så jättekul. Måste ni ha samma grundsmak i allt?
Bättre kan ni väl, Ridderheims!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...