Direktlänk till inlägg 16 juni 2011
Det är så gott ibland med det där feta och lite onyttiga! Man tar det som brunch och njuter länge!
Engelsk frukost brukar innebära ett par stekta korvar till men det är en smaksak. Vi valde bacon i stället.
Tallriken innehåller:
Värmda vita bönor i tomatsås
Knaperstek bacon
Sprödvärmt bröd (gärna hembakat) med smör på
Krämig äggröra
Ingen grönsak
Den härliga äggröran för 2 pers:
5 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ dl standardmjölk
salt
nymalen vitpeppar
smör
Gör så här:
Vispa samman allt. Doppa ner ett finger och smaka om salthalten är lagom. Det ska smaka av saltet men inte mer.
Smält lite smör i en kastrull. Häll i blandningen och värm på medelvärme. Rör hela tiden med en träslev. Håll på så tills röran är krämig. Ta av från plattan och servera.
Detta är (enligt undersökningar i England) en utdöende frukost och undra på det! Man kan ju tillföra någon grönsak om man orkar hålla på.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...