Direktlänk till inlägg 13 november 2011
Jag är förfärligt förälskad i små linser! Visserligen älskar
jag gröna linser och gillar de röda men just ”Små linser” är superba!
Vad Risenta skriver om dessa små linser:
”En spännande och delikat lins fylld av protein, järn, b-vitamin och zink.”
och
”Denna lilla, delikata lins kommer ursprungligen från Frankrike och är mycket uppskattad för sin kulinariska smak.”
Om man serverar kycklingen på en ”spegel” av linser så ser
det riktigt tjusigt ut. Sallad kan serveras i en skål på sidan om.
Linserna sköljs av och blöttläggs enligt anvisningarna på
påsen. Blöttläggning i 2-3 timmar ger koktid på 20 minuter istället för det
dubbla. Låt linserna kallna i sitt vatten.
Mozzarellafylld baconlindad kycklingfilé för 4 pers
4 kycklingfiléer
8 skivor bacon
2 pkt mozzarella, skivad
salt
peppar
smör
Linserna
5 dl kokta linser
2 röda chilipeppar, strimlade
2 medelstora (bandyboll?) gula lökar, hackade
1 msk kalvfond eller motsvarande annat
½ dl vatten
salt
peppar
Gör sålunda:
Sätt ugnen på 200 °
Rensa kycklingfiléerna från fett och annat vitt. Skär en
djup skåra rätt in så det blir en så djup ficka som möjligt. Salta och kör med
pepparkvarn utanpå och inne, på sidorna och i varje vrå. Gnid in detta.
Knöla in så mycket mozzarella du kan i fickan på varje filé.
Linda 2 skivor bacon jämt runt varje filé.
Bryn filéerna runt om i smör, så de får fin färg. Lägg över
dem i smord eldfast form. Stick in en termometer mitt i en av dem. Låt dem gå
tills de har en innertemp på 70 °
Under tiden kycklingen gottar sig i ugnen så bryner du löken
i smör. Ha i strimlad chilifrukt och fräs en stund och ha sedan i linserna. Dutta
i lite fond och vatten och låt puttra försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp linserna med kyckling ovanpå.
Servera med valfritt grönt och ett glas rött.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...